Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Başkanlığa 15 Gün Direndim

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'Prof. Dr. Raşit Küçük hayattayken bu görevi yapmam caiz değildir.' diyerek Diyanet İşleri Başkanlığı'na 15 gün direndiğini söyledi.

Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Raşit Küçük için düzenlenen saygı gecesinde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kendisine ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı teklif edildiğinde "Prof. Dr. Raşit Küçük hayattayken bu görevi yapmam caiz değildir dedim. 15 gün direndim, bu direncimi bizzat kendisi gelip kırdı" dedi.

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI

Üsküdar Belediyesi tarafından ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Raşit Küçük adına bir saygı gecesi düzenlendi. Bağlarbaşı Kültür Merkezinde gerçekleşen saygı gecesine Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Coşkun Yılmaz'ın yönetiminde yapılan panelde ünlü ilahiyatçı Küçük'ün yakın arkadaşları Prof. Dr. Ahmet Emre Yılmaz, Hacı Mehmet Günay, İlyas Çelebi ve İsmail Lütfü Çakan konuşmacı olarak bulundu. Konuşmacılar gece boyunca Prof. Dr. Raşit Küçük ile yaşadıkları anıları ve profesörün akademi dünyasındaki önemini anlattı.

"RAŞİT HOCAMIZ HAYATTAYKEN BU GÖREVİ YAPMAM"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, burada yaptığı konuşmada, "Keşke salonu daha çok genç doldursaydı. Sünnet-i seniyyeye adanmış hayatı onlara anlatabilseydik. Aslında bu toplantılar o zaman çok daha faydalı olur. Cenabı Hak kendisine uzun ömürler versin." dedi.

Görmez, konuşmasının devamında Prof. Dr. Raşit Küçük ile bir anısını anlattı. Görmez, kendisine ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı teklif edildiğinde "Prof. Dr. Raşit Küçük hayattayken bu görevi yapmam caiz değildir" dediğini belirterek: "Bana bu taşıyamayacağım görev teklif edildiği zaman 'Raşit hocamız dünyada ve hayattayken benim bu görevi yapmam caiz değildir' dedim. 15 gün direndim. Bu direncimi bizzat kendisi gelip kırdı" diye konuştu.

"HOCAMIZA HÜRMET VE MUHABBETİMİZİ SUNMAK İÇİN BURADAYIZ"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, Raşit Küçük hocaya hürmet ve muhabbetleri sunmak için burada olduklarını belirterek "Kendisini tanımak bir nebzede olsa istifade etmek bizim için büyük bir bahtiyarlık ve ayrıcalıktır." ifadelerini kullandı.

Tüm konuşmacılardan sonra sahneye çıkan Raşit Küçük de yaptığı teşekkür konuşmasında, "Kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Hepinize hürmetlerimi sunuyorum" dedi.

Gecenin sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile birlikte Küçük'e hediye takdim etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Görmez Hilmi Türkmen Raşit Küçük Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (66)

ali:

ne kadar kanı bozuk varsa yorum yapmıs

6
17
yanıtYanıtla
misafir:

hoca sen cok medyatik oldun yavas yavas o makamdan pilini pirtini toplasan iyi edersin

16
5
yanıtYanıtla
DOĞRUCU:

BÜTÇESİ SAĞLIK BAKANLIĞININ BÜTÇESİNDEN İKİ KAT FAZLA . . . MİLLİ EĞİTİMİNKİNDEN DÖRT KAT FAZLA . . . . . SAYIŞTAY 23 TRİLYON LİRA NEREYE HARCANDIĞI BELLİ DEĞİL DEDİ. . . KENDİLERİ BUNU HESABINI VEREMEDİ. . . . BÖYLE BİR DİYANET Mİ OLUR . . . . .

14
5
yanıtYanıtla
DOĞRUCU:

SALLAMA YOK ALP . . . . BUTUN BU VERİLERE ULAŞABİLİRSİN . . . BİR BAK . . . BEN SENİN GİBİ, SALLAMAM

yanıt4
yanıt1
isimsizzzz:

milyon dolarlık arabaya binerkende direndinmi acaba

15
2
yanıtYanıtla
KÜLTEKİN:

NERDE O ESKİ HOCALAR NUR YÜZLÜ GÖZLERİ IŞIK SAÇAN ŞATAVATTAN UZAK SOHBETLERİYLE AĞLATAN AĞLAYAN MÜSLÜMANLARI İŞ YERLERİNDE ZİYARET EDİP HAL HATIR SORAN HERKESİ YARATANDAN ÖTÜRÜ SEVEN OF OFF HER ŞEY YAPMACIK MENFAAT YANDAŞCILIK ŞOV KİBİR DÜNYASI KIYAMET GELSİN ARTIK

14
3
yanıtYanıtla
Dobra42:

Bu adam gibi dünyaya bi sahte hoca daha gelmez. tayyibin para kasası. tayyıb allah yok dese cuma hutbesınde onu bıle dedırtır para ıcın

14
3
yanıtYanıtla
WANLI:

diyanet başkanı olmuş akp nın yan kuruluşu acaba ne zaman aday olacak secimde

15
2
yanıtYanıtla
KoyunÇobanı Koyunsever.:

Bu koyunları hepsiğni kesmek lazım. Mındardırlar haram yediler haram içtiler köyü memleketi dağıttılar , nesilleri sütleri bozukmuş

13
2
yanıtYanıtla
MUSLIM:

ŞUNLARIN MAAŞI ŞİMDİ KESİLSİN, ÖĞLE NAMAZINI KILARLARSA BENDE NOLUYUM. HEPSİ BIRAKIR NAMAZI. İSTİSNALAR GAİDEYİ BOZMAZ.

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title