Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Ahıska Türklerini Ziyaret Etti

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ahıska Türkleri'ni ziyaret eden ilk başkan oldu.

Gürcistan ziyareti kapsamında Ahıska'ya giden Görmez, bölgedeki Türkler ile bir araya geldi, onların sorunlarını dinledi.

Görmez, kentteki ziyaretleri kapsamında ilk olarak Ahıska ve Teo Klarjeti Mitropoliti Teodore ile görüştü. Ardından Rabat Kalesi'ni gezen Görmez, Ahıska Türkleri'nin yaşadığı köye geçti.

Görmez, ziyaretine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Ahıska Türkleri'nin topraklarında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

"Bugün bize düşen tarihteki acıları bugüne taşımak değil ama onları tamir ederek yola devam etmek. Allah'tan temennim hiçbir millet kendi topraklarından başka yerlere sürgün edilerek  vatansız bırakılmasın" diyen Görmez, Ahıska Türklerinden hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Görmez, hayatta olup da dünyada kendi topraklarından uzakta olanların,  huzur ve barış içerisinde tekrar kendi topraklarıyla buluşması, akrabalarıyla yaşaması temennisinde  de bulundu.

Görmez'in ziyareti Ahıska Türkleri'nce coşkuyla karşılandı. Görmez, Ahıska'daki Türkleri ziyaret eden ilk Diyanet İşleri Başkanı da oldu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Gürcistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title