Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Afyonkarahisar'da Berat Kandili Programına Katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Şehit canı ile Allah’ın varlığına ve birliğine şahadet eden insan demektir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Şehit canı ile Allah'ın varlığına ve birliğine şahadet eden insan demektir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Berat Kandili dolayısıyla Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen 'Mevlid-i Şerif' programına katılarak, yatsı namazını kıldırdı. Programın sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Görmez, 'şehitlik' makamıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii'nde gerçekleştirilen programda, Berat Kandili ve kandillerin önemine dikkat çeken Görmez, kandillerin müminlerin yaratana yani Allah'a yaklaşmalarında çok önemli günler olduğunu ifade etti.

Kandillerde herkesin kendisi ile birlikte, özellikle dünyanın farklı coğrafyalarında acılar çeken Müslümanlar başta olmak üzere bütün insanlar için dua etmesi gerektiğini dile getiren Başkan Görmez, Berat'ın yegane sahibinin yüce Allah olduğunu ifade etti. Her insanın beratının kendi elinde olduğunu hatırlatan Başkan Görmez, "Zira biz Allah'a bir adım yaklaşırsak 'O' bize bin adım yaklaşır. Allah'ın hoşnutluğunu isteyen, hiç kimseyi hor ve hakir görmez. Berat, Allah'ın affına erebilmek için yaratılanı affetme, rahmet ve mağfirete mazhar olma günüdür. Berat, tövbe ve dua zamanıdır. Berat Kandilini fırsat bilerek iç dünyamıza doğru bir yolculuk yapalım. Yenilenme ümidiyle hep birlikte tekrar günaha dönmemek üzere tövbe edelim" dedi.

BAŞKAN GÖRMEZ ENGELLİ GENÇ İLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Program bitiminde cemaat ile tek tek tokalaşarak kandillerini kutlayan Başkan Görmez, bir yakınının kucağında yanına getirilen Mustafa Orhan isimli engelli genç ile de yakından ilgilendi. Engelli aracı ile vatandaşın camiye girememesine üzülen Başkan Görmez, Orhan'ı taşıyan yakınlarına teşekkür ederek, "Allah onlardan razı olsun" dedi. Görmez, vatandaşlarla fotoğraf çektirip, özçekim yaptı.

"BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

Başkan Görmez, "Şehit canı ile Allah'ın varlığına ve birliğine şahadet eden insan demektir. Ben öncelikle dün Afyonkarahisar'da cenaze namazını kıldığımız şehidimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün yakınlarına da yüreklerine sabır, sekinet ve huzur vermesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Başkan Görmez programın ardından camiden ayrıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Orhan Mehmet Görmez Güncel Haberler

title