Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Avrupa'nın kalplerini kuşatan İslamofobik nefretler, o düşmanlıklar maalesef bizleri de buldu. Barış elçilerini son günlerde casus ilan etmeye kalkışacak kadar ileriye gittiler." dedi.

Görmez, Kütahya İl Müftülüğünce Hazer Dinar Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Din Gönüllüleri Buluşması"nda yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının sadece Türkiye'deki vatandaşların değil tüm dünyadaki Müslümanların teşkilatı olduğunu söyledi.

Anadolu'nun bağrından koparak Avrupa'ya taşınan bütün vatandaşların başkanlığı olmaya devam edeceklerini anlatan Görmez, şöyle konuştu:

"5 milyon evladımız Avrupa'nın muhtelif yerlerinde. Avrupa'ya giden kardeşlerimiz orada 'Biz olarak kalmak istiyoruz' dediler. Bizim kapımızı çaldılar. Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığımızın kapısını çaldılar. O günden itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı, hizmetleri oraya taşıdı. Görevlilerimiz oraya ilim taşıdılar, hikmet taşıdılar. Bu 40 yıllık sürede Avrupa'nın her ülkesinde, vatandaşlarımızın olduğu her yerde Diyanet İşleri teşkilatımız oldu ve hizmet götürdü."

"Bizi öldürmeye gelen bizde hayat bulacak"

Avrupa'da birer "barış elçisi" olarak görev yapan din görevlilerinin, son günlerde casus ilan edilmeye çalışılmasının çok büyük yanlış olduğunu dile getiren Görmez, şöyle devam etti:

"Tarihimize baktığımızda, o topluluklara 40 yıldan beri sıkıntı çıkaracak bir tek örnek bize gösteremezler. Ama buna rağmen, üzülerek belirteyim, bu büyük özveriye rağmen, barış elçilerinin o ülkelerin barışına, birlikte yaşama ahlakına, hukukuna ve büyük hizmetlerine rağmen, o Avrupa'nın kalplerini kuşatan İslamofobik nefretler, o düşmanlıklar maalesef bizleri de buldu. Barış elçilerini son günlerde casus ilan etmeye kalkışacak kadar ileriye gittiler. Fakat bizim meşrebimizin ve mesleğimizin bir özelliği var. Şairin dediği gibi bizi öldürmeye gelen bizde hayat bulacak inşallah."

"Kötülüğe karşı iyilik yaparak mücadele edeceğiz"

Görmez, "Bize kötülükle yönelen bizden iyilik görecek." ifadesini kullandı. Kötülüğü ortadan kaldıracak en büyük gücün iyilik olduğunu vurgulayan Görmez, Kur'an'ın her sayfasında bunun görülebileceğini anlattı.

İslam düşmanlığıyla da iyilik ve güzellikle mücadele edilebileceğini belirten Görmez, "İslamofobi ile nasıl mücadele edilir? Sizdeki güzelliklerle, iyiliklerle. Allah resulünün Taif'teki halini hiç unutmamalıyız. Taifliler onu taşladıklarında Allah resulü ellerini açarak, 'Allah'ım onlar cahildir, bilmiyorlar. Onları affet' diye dua ediyor. Biz bunu anlatıyoruz ama aynı zamanda yaşamalıyız. İslam'a karşı oluşan düşmanlığı ve nefreti, o kalplerden nasıl söküp atarız? O insanları yeniden nasıl özgürlüğüne kavuştururuz? Bununla uğraşmak durumundayız." diye konuştu.

"İslam coğrafyası zorlu bir süreçten geçiyor"

İslam coğrafyasının zorlu bir süreçten geçtiğine işaret eden Görmez, şunları kaydetti:

"Milletlerin tarihlerinde zor zamanları var. Böyle bir zor zamandan geçiyoruz. İslam coğrafyasının her kentinden kanların aktığı, gözyaşlarının aktığı, ateşlerin yükseldiği bir dönemden geçiyoruz. Batı ve doğunun, bütün dünyanın rahmetini ve vicdanını kaybettiği bir dönemden geçiyoruz. Ülke olarak da millet olarak da zor süreçten geçiyoruz. Bu zor sürçler devam ediyor. Bu zor süreçlerde Diyanet İşleri teşkilatına büyük sorumluluklar düşüyor. 15 Temmuz ihanet gecesinde her görevlimiz bu ülkenin bekası için önemli vazife yapmıştır."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Görmez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title