Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Açıklaması

"İman kardeşliğini kaybettiğimiz için Bağdat'tan ateşler, samimiyetimizi kaybettiğimiz için Şam'dan dumanlar yükselmeye devam ediyor" "Aramızdaki kardeşliği ve samimiyeti yeniden inşa etmek zorundayız"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "İman kardeşliğini kaybettiğimiz için Bağdat'tan ateşler, samimiyetimizi kaybettiğimiz için Şam'dan dumanlar yükselmeye devam ediyor" dedi.

Görmez, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Trabzon Hayri Gür Spor Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, hafta nedeniyle düzenlenecek etkinliklerde samimiyet kelimesini sürekli kullanarak Hz. Muhammed'i yad edeceklerini söyledi.

Allah'ın kullarından samimi olmasını istediğini vurgulayan Görmez, "Yüreklerimize efendimizin sevgisiyle birlikte dünyada kadın sevgisi girdi. Gösteri ve gösteriş dünyasında yaşıyoruz. Onun için rabbimizle olan ilişkilerde samimiyetle hatırlama ihtiyacımız var. Neden samimiyet? Çünkü birbirimizle olan ilişkilerimiz yara aldı. Kardeş kardeşin kuyusunu kazmaya başladı. Kardeş kardeşin cennete giden yolunu kesmeye başladı. Onun için samimiyeti kaybettik" diye konuştu.

İslam ülkelerinde yaşanan olumsuz gelişmelere dikkati çeken Görmez, şöyle devam etti:

"İman kardeşliğini kaybettiğimiz için Bağdat'tan ateşler, samimiyetimizi kaybettiğimiz için Şam'dan dumanlar yükselmeye devam ediyor. Müslüman çocuklar katlediliyor. Katledilenler de ölenler de Müslüman. Samimiyeti kaybettiğimiz için dünyanın her tarafında İslam diyarlarının başkentlerinden ateşler yükseliyor. Ateşler altında kalan dünyanın mazlum bütün milletlerin umudu olan bu milletin kalpleri arasına da nifak girdi. Onun içinde hep birlikte kardeşliğimizi yeniden hatırlayalım."

-"Onun gibi merhametli olmak zorundayız"-

Görmez, Hz. Muhammed'in İslam'ı "Allah'a saygı ve Allah'ın mahlukatlarına karşı şefkatli olmak" olarak tarif ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bir savaşta bir anne çocuğunu kaybetmiş ve herkes onu arıyordu. Sonunda bulundu ve anne ile yavrunun kavuşma sahnesini izliyordu Allah resulü. Etrafındakilere sordu. Şu annenin yavrusuna olan merhametini ve o gözyaşlarıyla hasretini seyrediyor musunuz? Sizce bu anne bile bile yavrusunu ateşe atar mı? Asla atmaz ya Allah resulü. Ant olsun ki Allah'ın kullarına merhameti, bu annenin ve yeryüzündeki bütün annelerin yavrularına olan merhametinden çok daha fazla olacaktır. İşte onun gibi merhametli olmak zorundayız. Eğer peygambere karşı samimi olmak istiyorsak onun gibi merhametli olmalıyız."

-"Aramızdaki kardeşliği ve samimiyeti yeniden inşa etmek zorundayız"-

İnsanların birbirlerine karşı affedici olamadığını vurgulayan Görmez, dünyada kaybedilen samimiyetin yeniden sağlanması gerektiğini söyledi.

İnsanlığın özünü kaybettiğini belirten Görmez, şunları kaydetti:

"Bugün öyle bir dünyada yaşıyoruz ki dünya samimiyetini kaybetti. Dünya yapay, suni ve sanal hale geldi. Hani evlerimizde kullandığımız eşyalar arasına naylon ve plastik girdi ya sonra öyle bir çağa geldi ki insanların da naylonlara dönüştüğüne şahit olduk. İnsan özünü kaybetti. İnsanın ak sütüne kara sular kattık. Hakikat perdelendi. Nereye bakacak olursak olalım imaj, reklam, propaganda hakikatin önüne geçti. Toplumlar algılarla yönetilmeye başlandı. İşte onun için din samimiyettir diyoruz. Aramızdaki bu kardeşliği ve bu samimiyeti yeniden inşa etmek zorundayız."

Görmez, İslam dünyasının çok zor bir süreçten geçtiğine işaret ederek, "Bugün yaşananlar çocuklarımıza gelecek vadetmiyor. Çünkü Kuran bize 'müminler kardeştir' diyor ama bizler başkalarının ürettiği silahlarla birbirimizi katlediyoruz. Kuran bize 'Allah'ın ipine sımsıkı sarılın' diyor, bizler ise kardeşimizin cennete giden yolunu dahi kesmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Görmez ile Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, programı katılan vatandaşlara gül verdi. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Bağdat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title