Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sadık Yay Camisi'nden detay Cami cemaatinden detaylar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in namaz kıldırması Mehmet Görmez'in konuşması Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mardin'de Başkan Görmez: -"Cizre, Silopi, Silvan, Sur,Nusaybin'de gerçekten bu milletin tarihine medeniyetine kültürüne yakışmayacak çok üzücü hadiseleler yaşandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sadık Yay Camisi'nden detay

Cami cemaatinden detaylar

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in namaz kıldırması

Mehmet Görmez'in konuşması Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mardin'de

Başkan Görmez:

-" Cizre, Silopi, Silvan, Sur,Nusaybin'de gerçekten bu milletin tarihine medeniyetine kültürüne yakışmayacak çok üzücü hadiseleler yaşandı. Bütün bu hadiselerin geride bırakılması, birlik, berberlik ve kardeşlik içerisinde millet olarak ayağa kalkmamız ve coğrafyamızda çökertilmek istenen İslam medeniyetini yeniden ayağa kaldırmak için bizlere büyük görevler düşüyor"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, " Cizre, Silopi,Silvan, Sur,Nusaybin'de gerçekten bu milletin tarihine medeniyetine kültürüne yakışmayacak çok üzücü hadisleler yaşandı. Bütün bu hadislerin geride bırakılması, birlik,berberlik ve kardeşlik içerisinde millet olarak ayağa kalkmamız ve coğrafyamızda çökertilmek istenen İslam medeniyetini yeniden ayağa kaldırmak için bizlere büyük görevler düşüyor" dedi.

Görmez, "Sabah namazı buluşmaları" etkinliği kapsamında Artuklu ilçesindeki Sadık Yay Camisi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Sabah namazını kıldırdıktan sonra cemaate seslenen Görmez, "Sabah namazını mescitte cemaatle eda edenler, Allah'ın zimmetindedir, korumasındadır" hadisini hatırlatarak, "Cenabı hak, hep zimmetinde olmayı bize nasip etsin" dedi.

Böyle bir saatte insanların kainatla beraber Allah'ı zikretmek için uykudan uyanmasının önemli olduğunu belirten Görmez, sabah namazının faziletini anlattı.

Türkiye genelinde başlayan sabah namazı buluşmalarında, müminlerin bir araya geldiğini kaydeden Görmez, şunları kaydetti:

"Sabah namazında sessiz sedasız kalplerini birleştirmeleri, dualarını birleştirmeleri çok kıymetli ve değerlidir. Bunu hiçbir zaman ihmal etmeyin, buna süreklilik kazandırınız. Sabah namazına gelenler bütün şehri arındırırlar. Evlerinden Allah'ın mescidine gelen müminler arınmış olarak çıkarlar. Arınmış olarak kendi sokaklarına kendi mahallelerine dönerler. O sokakları da arındırırlar, şehir nefes alır. Bu sabah namazı buluşmalarıyla şehirler nefes alıyor, şehirlerin zikri ve duası cenabı hakka yükseliyor. Onun için bu geleneği hiçbir zaman terk etmeyin. Bilhassa çocuklarınızı, gençlerinizi bu büyük ziyafetten hiçbir zaman mahrum etmeyiniz. "

İslam aleminin çok zor bir süreçten geçtiğini ve çok dua edilmesi gerektiğinin altını çizen Görmez, şunları kaydetti:

"Yanı başımızda son zamanlarda büyük acılar yaşadık. Son yıllarda hep acılar yaşadık. Cizre, Silopi, Silvan, Sur, Nusaybin'de gerçekten bu milletin tarihine medeniyetine kültürüne yakışmayacak çok üzücü hadisleler yaşandı. Bütün bu hadiselerin geride bırakılılması, birlik, berberlik ve kardeşlik içerisinde millet olarak ayağa kalkmamız ve coğrafyamızda çökertilmek istenen İslam medeniyetini yeniden ayağa kaldırmak için bizlere büyük görevler düşüyor. Cenabı hak bir an önce milletimizi, alemi islamı bütün bu kötülüklerden muhafaza eylesin."

Görmez, daha sonra dua etti.

Vatandaşlardan Abdusselam Aydın ise, sabah namazı için camiye geldiğini, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den haberlerinin olmadığını, burada kendisiyle birlikte namaz kılmanın güzel bir tevafuk olduğunu söyledi.

Sabah namazına gençlerin de iştirak etmelerini istediğini kaydeden Aydın, "Bölgemizin geçtiği bu sıkıntılı dönemde Diyanet İşleri Başkanımızın buraya gelip çok güzel dualara bulundu. Allah kendilerinden razı olsun. Rabbim dualarını kabul etsin" dedi.

"Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştiriyor"

Muhammed Arasan da sabah namazı programlarına Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in de katılmasının kendilerini sevindirdiğini ve onore ettiğini belirtti.

Bu tür etkinliklerin her zaman devam etmesini istediklerini dile getiren Arasan, şöyle konuştu:

"Bu etkinlikler birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştiriyor. Özellikle bölgemizde son günlerde üzüntü veren hadislerin, acı olayların, bir daha yaşanmaması notasında bu tük etenliklerin sıklık devam etmesi gerekiyor. Rabbim bu tür buluşmalara vesile olan düzenleyen tüm Müslümanlardan razı olsun. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin."

Namazın ardından Başkan Görmez, camiye gelenlere ikram edilen süt ve meyve suyundan içti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Görmez Silopi Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title