Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez -

Tatvan'da yeni yapılan Kur'an Kursu'nu hizmete açan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Kitap ile kainat arasındaki bağı kaybettikleri için bugün Müslümanlar birbirlerini katlediyorlar.

Tatvan'da yeni yapılan Kur'an Kursu'nu hizmete açan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Kitap ile kainat arasındaki bağı kaybettikleri için bugün Müslümanlar birbirlerini katlediyorlar. Bu nedenle açılan kurslar çok önemlidir" dedi.

Tatvan ilçesinde yapımı tamamlanan 125 öğrenci kapasiteli Hira Kur'an Kursu binasının açılışında konuşan Görmez, insanlık tarihinde önemli bir yere sahip olan Hira Dağı'nın isminin Kur'an kursuna verilmesi anlamlı olduğunu belirtti. Hakkıyla Kur'an-ı okumamız için, önce insanı, tabiatı ve sonra büyük kitabımız Kur'an-ı Kerimi okumamız gerekiyor" diyen Görmez, şöyle konuştu:

"İnsanlık tarihinde bir mekan ve o mekana vahiy edilen bir söz insanlığın mukadderatını değiştirmiştir. O mekan Hira'dır. Kur'an kursumuzun da adı bu. Orada vahiy edilen ilk şey 'oku'dur. Seni yaratan rabbimizin adıyla oku denilmektedir. Hadis kitaplarımızın bir kısmında ben okuma bilmem diyenler var. O kitaba baktığınızda sadece, o kitap kendini okumayı emretmiyor. Okunacak 3 kitap vardır. Bunlar küçük kitap, büyük kitap ve en büyük kitaptır. En büyük kitap bütün kitapların tercümanı olan Kur'an-ı Kerim'dir. Hakkıyla Kur'an-ı okumamız için önce insanı, ardından tabiatı ve daha sonra büyük kitabımız Kur'an-ı Kerimi okumamız gerekiyor. Allah'ı anlatan bütün ilimler dinidir."

- "Bilgi tek başına cehaleti ortadan kaldırmaz"

Kur'an kurslarına daha fazla destek vereceklerini kaydeden Görmez, "Hatta en kötü cehalet öğretilmiş cehalettir. Bilgi vererek öğrettiğimiz cehalettir. Allah ile bağımızı koparan bir eğitim ilim olmaz. Tabiatla, insanlarla ve kitaplarla olan ilişkiyi iyi kurduğumuz zaman o ilim olur. Bizi kardeş kılan bir dinin mensuplarıyız" diye konuştu.

Açılışın ardından Göroymak ve Mutki ileçelerini ziyaret eden Görmez, Koyunlu köyündeki medreseyi gezerek yeni yapılacak olan medrese binası hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Diyanet İsleri Başkanı Mehmet Görmez Bitlis

Muhabir: Şener Toktaş, Servet TAŞDEMİR

Yayınlayan: Hayrullah Saruhan

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Hira Dağı Tatvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title