Haberler

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, Erzincan'da

Kuran kursu açılışı ve bazı programlara katılmak üzere Erzincan'a gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "İslamla terörü özdeşleştiren son yıllardaki bu algı operasyonları batıda ve dünyanın pek çok yöresinde Müslüman kardeşlerimizin başlarını önüne eğdiriyor." dedi.

Akyazı beldesinde Diyanet Vakfı ve Çiçekçi Baba Derneği işbirliği ile yaptırılan 100 öğrenci kapasiteli Süreyya Hanım Yatılı Kız Kuran Kursunun açılış töreninde konuşan Yılmaz, "Terörün özellikle mezhep çatışmalarının ve ırkçılığın öne çıktığı ve hepimizin başını önüne eğdirdiği bir dönemden geçiyoruz. Dolayısıyla belki biz çok fazla fark etmiyoruz ama yurt dışında azınlık olarak yaşayan insanların, Müslüman kardeşlerimizin çok önemli acılarla muhatap olduğunu görüyoruz. Çünkü İslamla terörü özdeşleştiren son yıllardaki bu algı operasyonları batıda ve dünyanın pek çok yöresinde Müslüman kardeşlerimizin başlarını önüne eğdiriyor." diye konuştu.

Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu işi yapan insanların kısmı azamı aynı metinleri okuyan insanlar aynı Kuran ayetlerini okuyorlar güya, aynı hadislerden yola çıktıklarını söylüyorlar ama onların elindeki bu kuran onların elindeki bu hadisi şerifler medeniyet ve merhamet değil vahşet üretiyor, terör üretiyor. Nedir arıza problem nerededir?. Problem bu insanların aldıkları bir takım eksik eğitimlerle Kuran ayetlerini ve Hazreti Peygamberin hadisi şeriflerini parçacı bir yaklaşım tarzıyla bağlamlarından kopararak tek bir ayeti veya hadisi sebebi nüzulunu ayetin nüzul sebebini hadisin sebebi vürudunu nazara almadan işte bu ayet işte bu hadis diyerek yola çıkmaları bunların bu tür yanlışlar üretmelerinin temel sebepleridir."

Kuran kurslarında, imam hatip okullarında ve ilahiyat fakültelerinde eğitim görenlerin bahse konulu terör örgütlerine üye olmayıp onlara kapılmadığını ifade eden Yılmaz "Oralara gidenler genellikle merdiven altlarında eğitim gören bahsettiğimiz parçacı yaklaşım tarzlarıyla ayetleri ve hadisleri yorumlayan insanlardır." dedi.

Kuran tilaveti ile başlayan programda Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz'a günün anısına seramik tabak hediye etti.

Törene Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Adalet Komisyonu Başkanı Oğuz Dik, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Emniyet Müdürü Doğan İnci, davetliler ve hafız adayları ile aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Kamil Yılmaz Erzincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title