Haberler

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Açıklaması

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Farklı ülkelerde bulunan kardeşlerimizle gönül bağımız var. Bizden beklentileri var. ' İstanbul nere, Afrika nere' diyerek görmezden gelme şansımız yok. Onların yanında olmamız gerekiyor. Onlar yılda bir kez kurban eti yiyor" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfının, Bağcılar Halk Sarayı'nda gerçekleştirilen "2015 Yılı Vekaletle Kurban Programı" toplantısına katılan Yılmaz, vekaletle kurban kesmenin bugünün şartlarında öneminin daha çok arttığını söyledi.

Vekaletle kurban kesmenin, Türkiye ile diğer ülkelerde yaşayan Müslümanlar arasında kurulan manevi bir köprü olduğunu ifade eden Yılmaz, "Hızlı şehirleşme artınca, bu şehirlerdeki kurban kesme işlemleri de zorlaşmaya başladı. Özellikle apartmanların çoğalmasıyla birlikte, 40 daireli apartmanda oturan aileler kurban kesecek yer bulamamaktan yakınıyor. İşte tam da burada vekalet kurbanın önemini daha iyi anlıyor insanlar. Bunun gibi örnekleri artırmak mümkün. Derya gönüller ile yıkık gönüller arasında bir köprü kurulması gerekiyordu ve Türkiye Diyanet Vakfı da bu köprüyü kurdu" dedi.

Yılmaz, Türkiye'nin başta Afrika ülkeleri olmak üzere yoksul Müslümanların yanında olması gerektiğini ifade etti.

Vekaletle kesilen her kurbanın, birer sevgi mektubu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kurulan köprü uluslararası bir düzeye ulaştı. Son 10 yıl içinde gündemimize Afrika da eklenince çok daha farklı bir yol aldık. Afrika bizim için tarihi önemi olan bir yer. Farklı ülkelerde bulunan kardeşlerimizle gönül bağımız var. Bizden beklentileri var. ' İstanbul nere, Afrika nere' diyerek görmezden gelme şansımız yok. Onların yanında olmamız gerekiyor. Onlar yılda bir kez kurban eti yiyor. Onların bize ihtiyacı var. Manevi ihtiyaçları da çok fazla. O coğrafyalardaki insanların bizden çok beklentileri var. Gönderdiğiniz kurban eti için 'Ne olacak?' demeyin. Oradaki insanlar gönderilen kurban etlerini, ' Türkiye'deki kardeşlerimden gönderilmiş sevgi mektubudur' diyerek alıp mutlu oluyor."

"Vekaletle kurban karnemiz zayıf"

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran da vekaletle kurban kesmenin önemine dikkati çekerek, cami görevlilerinin ve imamların vatandaşlara konuyu iyi anlatması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin nüfus yoğunluğu bakımından en kalabalık şehirlerinin başında İstanbul'un geldiğine vurgu yapan Yaran, şunları söyledi:

" İstanbul'da vekaletle kurban karnemiz zayıf. ' Türkiye'nin 5'te bir nüfusu İstanbul'da' diyoruz birçok şeyde İstanbul'u öne çıkartıyoruz. Türkiye Diyanet Vakfına geçen yıl vekaletle kurban kesiminde ne kadar destek olduğuna baktığımızda ise İstanbul 5'te bir bile değil. Vekaletle kurban kesmede hiç olmasa 3'te bir olması lazım. Sayının artması için cami görevlilerimize, imamlara, Kuran kursu hocalarımıza, vaizlerimize büyük görev düşüyor. Vatandaşla birebir temas halinde olmalılar."

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Hasan Kamil Yılmaz İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title