Haberler

Diyanet Hacda "Dolara Geçiş Yükselişten Önce" Dedi, Veriler Tersini Gösterdi

Güncelleme:

Diyanet hac ücretlerinde dolara geçti. 7700 liralık hac faturası 9360 lira oldu. Diyanet kararın dolar yükselmeden önce alındığını açıklasa da veriler tersini gösteriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl hac ücretlerinde dolar kuruna geçti. Geçen sene 2700 euro olan hac normal konaklama hac ücreti bu yıl 3600 dolara çıktı.

HACININ ÖDEDİĞİ FATURA YÜKSELDİ

Geçen sene Mart ayında hac için yaklaşık 7700 TL Türk Lirası ödeyen hacılar bu sene hac için 9360 lira ödeyecek. Geçen seneye göre hacılar 1660 lira zararda.

KARARI KASIM AYINDA ALDIK

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac fiyatlandırmasının avrodan dolara geçişine ilişkin, "Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu, 2014 yılı kasım ayında aldığı kararla Hac ve Umre hizmetleri için alınan ücreti dolar kuru olarak değiştirdi" açıklamasında bulundu.

TİCARİ KAYGI YOK

Suudi Arabistan'daki bütün ücretlendirme ve kiralamaların dolar kuru üzerinden yapıldığına işaret edilen açıklamada, bu nedenle Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu, 2014 yılı kasım ayında aldığı kararla Hac ve Umre hizmetleri için alınan ücreti dolar kuru olarak değiştirdiği ifade edildi.

DOLAR KASIMDAN ÖNCEDE YÜKSELDİ

Serbest piyasa kayıtlarına göre; dolar kuru 24 Temmuz itibari ile 2.08'den yükselmeye başladı. 7 Kasım itibari ile 1 dolar 2,28 liraya ulaştı. Yani Temmuz ve Kasım ayı arasında Diyaneti'in karar aldığını açıkladığı dönemde dolar yüzde 9'un üzerinde değer kazandı. Kasım'dan sonra yükselişini sürdüren dolar asıl süratine 1 Aralık itibariyle başladı. Aralık ayı içerisinde 2.41 'e kadar yükseldi. 15 Ocak itibariyle 2.27 -2,28 seviyesini gördü. Bu tarihten sonra yükselişine hız verip 2,64'e kadar geldi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

...:

hıyanet işleri başkanlığı. . .

14
1
yanıtYanıtla
Doğru olun doğru:

Böyle adi haber yapılmaz. . . Dolar kuru o zaman 2. 20 civarındayken umrunuz da değildi. . . Diyanet o zaman açıklamıştı biz dolara geçiyoruz diye hiç bir şekilde taşımadınız sitenize ama hükümete çakacak bir kanal buldunuz ya bu din bile olsa alet etmekten kaçınmadınız. . . tebrikler neye hizmet ediyorsunuz?

2
10
yanıtYanıtla
Xboy:

mercedese para lazım dimi

9
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

kardeşim diyanet bu işin ticaretini yapıyor böyle bir şey olabilirmi daha önce dalar idi, Euro yükselince euroyla hac organizasyonu yaptı. şu anda dolar tekrar yükselince yine dolara yöneldi. kardeşim sen bu işi din adına yapıyorsan adam akıllı yap inan diyanetin başındaki zatlar, sizler bu halkın bedduasından kurtulamazsınız bilesiniz. gerisini siz düşünün?

8
0
yanıtYanıtla
Bu ne lanMobil-IOS:

Lan diyanettemi yalan soyluyor bu ulkede :)))

3
0
yanıtYanıtla
Adam:

Halkin dini hassasiyeti üzerinden yeterince para kazanamadinizmi? Memlekette dürüst dindar insan kalmadimi yahu? Hepsinin gözü parada, yalanda. . . insaf be insaf!

3
0
yanıtYanıtla
Olur muMobil-IOS:

Birileri cukkalandı.diyanetten gelecek paralardan avanta.bu millet hakkediyor.nedense birileri akepeyi korumaya alıyor yorumlarda.hak. Arama yok.biat et

3
0
yanıtYanıtla
meehhhhhhhhhhhhhh:

diyanet bile meehhh demiş

0
0
yanıtYanıtla
mehmet karapınar:

çoğu islam ülkelerinde hac ücretlerinde dolar veya euro kuru sabitleniyor yıllardır böyle. ama diyanet kasım ayında da geçtiğini söylese de, varını yoğunu koyarak, ineğini altının satarak hacca giden vatandaşlarımızın bu kaybını diyanet veya devlet bi şekilde karşılamalı.

0
0
yanıtYanıtla
HADİ BUYUR:

DİYANET BU HAC ORGANİZASYONUN KİŞİ BAŞI MALİYETİNİ BİR AÇIKLAYIN SİZE İNANALIM

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title