Haberler

Diyanet Görevlileri Human Body sergisini gezdi İZMİR

Diyanet Görevlileri Human Body sergisini gezdi İZMİR

Diyanet Görevlileri Human Body sergisini gezdi - İZMİR

Human Body" sergisi

- İzmir'de görev yapan bazı din görevlileri, dünyada 20 milyondan fazla ziyaretçiye ulaşan sergiyi gezdi

İZMİR (AA) - İzmir'de görev yapan bazı din görevlileri, dünyada 20 milyondan fazla ziyaretçiye ulaşan Human Body sergisini gezdi.

Konak Müftülüğü, sağlıklı yaşam, organ bağışı ve kadavra hakkında halkın bilinçlenmesini sağlamak amacıyla Türkiye'de ilk kez İzmir'de açılan sergi için din görevlilerini bir araya getirdi.

Geçen hafta açılışı yapılan sergi için Kültürpark Fuar alanında toplanan görevliler, 9 ayrı bölümden oluşan sergiyi gezdi.

İzmir Fuar Mescidi İmamı Hilmi Balçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, serginin, insan vücudunun Allah'ın muhteşem sanat eseri olduğu gerçeğini ortaya koyması açısından önemli olduğunu söyledi.

İmkanı olan herkesin sergiyi gezmesi tavsiyesinde bulunan Balcı, "İnsan Allah'ın muhteşem bir sanat eseridir. Allah'ın muhteşem eserini, muhteşem sanatını, bütün azaları, bütün organları bütün parçaları ile burada sergilenmiş durumda" dedi.

Dalian Hoffen Biyo-Teknik Laboratuvarı'na bağışlanan 200'den fazla insan dokusundan oluşan ve 21 Aralık tarihine dek açık kalacak sergide sigara, obezite gibi nedenlerle hasar görmüş insan dokuları da bulunuyor.

-human body

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title