Haberler

Diyaliz Hastaları Müzikle Moral Buluyor

Yalova Musiki Derneği'nin diyaliz merkezinde verdiği konserden detay- Yalova Musiki Derneği Başkanı Ömer Faruk Öskan'ın röportajı- Diyaliz merkezi sorumlu hekimi Ali Köse'nin röportajı- Diyaliz hastası Gülfidan Karaoğlu'nun röportajı Diyaliz hastaları müzikle moral buluyor- Yalova Musiki Derneği, diyaliz hastalarına tedavi gördükleri merkezlerde düzenlediği Türk Sanat Müziği konserleriyle moral desteği sağlıyor- Yalova Musiki Derneği Başkanı Öskan: "Diyaliz hastalarının sıkıntılarını bir nebze hafifletebilmek için musikinin gücünü kullanarak, onlara moral vermeye çalışıyoruz" Yalova Musiki Derneği, diyaliz hastalarına tedavi gördükleri merkezlerde düzenlediği Türk Sanat Müziği konserleriyle moral desteği veriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Yalova Musiki Derneği'nin diyaliz merkezinde verdiği konserden detay- Yalova Musiki Derneği Başkanı Ömer Faruk Öskan'ın röportajı- Diyaliz merkezi sorumlu hekimi Ali Köse'nin röportajı- Diyaliz hastası Gülfidan Karaoğlu'nun röportajı Diyaliz hastaları müzikle moral buluyor- Yalova Musiki Derneği, diyaliz hastalarına tedavi gördükleri merkezlerde düzenlediği Türk Sanat Müziği konserleriyle moral desteği sağlıyor- Yalova Musiki Derneği Başkanı Öskan: "Diyaliz hastalarının sıkıntılarını bir nebze hafifletebilmek için musikinin gücünü kullanarak, onlara moral vermeye çalışıyoruz" Yalova Musiki Derneği, diyaliz hastalarına tedavi gördükleri merkezlerde düzenlediği Türk Sanat Müziği konserleriyle moral desteği veriyor. Derneğin başkanı Ömer Faruk Öskan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak Yalova'daki diyaliz merkezleri, Devlet Hastanesinde sürekli tedavi gören hastalar ve huzurevinde yaşayan yaşlılara konserler verdiklerini söyledi.Hastaların diyaliz merkezlerinde haftada 3 gün tedavi gördüklerini belirten Öskan, "Bu, onlar için zor ve sıkıntılı bir süreç. Diyaliz hastalarının sıkıntılarını bir nebze hafifletebilmek için musikinin gücünü kullanarak onlara moral vermeye çalışıyoruz. Biz dernek olarak onlarla bir arada bulunmaktan dolayı mutlu oluyoruz. Onların acılarını ve sıkıntılarını paylaşmaktan da bir nebze gurur duyuyoruz" diye konuştu.- "Konserler sayesinde hasta kendini rahat hissediyor"Başkent Üniversitesi Yalova Diyaliz Merkezi Sorumlu Hekimi Ali Köse de hastaları mutlu etmek ve yaşam sevinçlerini artırmak için etkinlikler düzenlediklerini, bu kapsamda Yalova Musiki Derneği ile iş birliği yaparak, konser etkinliği düzenlediklerini anlattı.Köse, etkinliği 3 yıldır sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti: "İlk denemeden sonra hastalarımız, etkinliğin devam etmesini istedi. 'Ne zaman yapacağız' diye sormaya başladılar. Konserler sayesinde hasta kendini rahat hissediyor ve bu da yaşantısına yansıyor. Kan basıncından tutun da düşüncelerine kadar her şey olumlu yönde etkileniyor. Bunu klinik olarak biz fark ediyoruz ve bu etkinliği devam ettirmeyi düşünüyoruz." Diyaliz tedavisi gören Gülfidan Karaoğlu ise diyaliz merkezinde kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı adeta hastalıklarını unuttuklarını dile getirdi.Karaoğlu, "Burada 4 saatin nasıl geçtiğini bilmiyoruz. Gülüyoruz, şakalaşıyoruz, eğleniyoruz ve espriler yapıyoruz. Burada her şey güzel geçiyor, çok memnunuz. Ayrıca bu konserlerin verilmesi de bizler için çok büyük moral oluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title