Haberler

Diyadin'de Okul Temel Atma Töreni

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde 16 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Vali Musa Işın, törende yaptığı konuşmada, 16 derslikli lise ve 100 kişilik pansiyonunun temellini attıklarını belirterek, bu yıl Diyadin'de 2 büyük okulun daha temelini atacaklarını söyledi. Vali Işın, halihazırda Ağrı'da derslik başına 27-28 öğrenci düştüğünü belirterek "55 inşaatın çalışmaları devam ediyor. İnşaatlarımız bittiği takdirde bu sayı 23-24'e düşecekti. Sadece eğitim alanında değil diğer alanlarda da devletin çok muazzam çalışmaları ve yatırımları vardır. Sağlık ve spor alanında çok ciddi yatırımlar söz konusu. Altyapı konusunda çok ciddi problemler çözülmekte ve yatırımlar yapılmaktadır. Bugün köy yollarının sıcak asfalt olduğu il sayısı çok azdır. Ağrı'da devam etmekte olan yatırımların miktarı 2 milyar 800 milyondur" dedi.

Diyadin jeotermal kaynaklı Organize Sanayi Bölgesinin için devletin 40 milyon liralık yatırım yaptığını anlatan Vali Işın "O bölge tüzel kişilik kazandı, yatırım programına alındı. Devlet tarafından orada 40 milyon liralık yatırım yapılacak. Bittiği zaman başta Diyadin olmak üzere Ağrı'ya çok büyük bir katkısı olacak. Burada 2 bin kişinin çalışacağını tahmin ediyoruz. Çok ciddi bir nakliye devreye girecek. Burada günde 22 TIR'lık ürün taşınacak. Büyük bir nakliye hizmeti devreye girecek. Yine burada Jeotermal Anonim Şirketi tarafından projesi hazırlanmıştır İnşallah 5 yıldızlı bir otel yapılacaktır. Suyu satışa çıkarılacaktır, piyasaya sürülecektir. Dolayısıyla inşallah burada yepyeni bir konsept olacaktır. Böylelikle başta Diyadin halkımız olmak üzere vatandaşlarımız bunun sayesinde ekonomik bir refaha ulaşacaklardır. Yatırımlarımız ve gayretimiz de bu yöndedir. Tek amacımız ve gayemiz halkımızın huzur içerisinde yaşamaktadır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okulun temeli atıldı. Törene Vali Yardımcısı Mehmet Soğukpınar, Diyadin Kaymakamı Mekan Çeviren, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenkeci, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Gürcan ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyadin Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title