Haberler

Diyabeti En Güzel Anlatan Film Ödülünü Aldı

Güncelleme:

Diyabet konusunda farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen kısa film yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı.

Anadolu Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Türkiye Diyabet Vakfı ve Lilly İlaç tarafından düzenlenen "10 Şeker Yönetmen Aranıyor" adlı kısa film yarışmasında "Boyunuzun Ölçüsü Alınmadan Belinizin Ölçüsünü Alın" adlı film birinci oldu.

Türkiye Diyabet Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen kısa film yarışmasında, dereceye girenlere ödülleri, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde düzenlenen törende verildi.

"Kurmaca, Belgesel ve Kamu Spotu" altında üç ayrı kategoride yapılan yarışmada birinciliği, "Boyunuzun Ölçüsü Alınmadan Belinizin Ölçüsün Alın" filmiyle Rahime Ceyda Kaya kazandı.

İkinciliği, "Sınır" filmiyle Bünyamin Babaoğlu, üçüncülüğü ise "Farkındalık" filmiyle Anıl Yangazoğlu elde etti. Genç yönetmenlerden ikisi de Türkiye Diyabet Vakfı Özel Ödülü'ne layık görüldü.

DİYABET HIZLA YAYGINLAŞIYOR

Açıklamada görüşmerine yer verilen Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, araştırmaların toplumun yüzde 83'ünün, diyabet konusunda bilinç sahibi olmadığını ortaya koyduğunu kaydetti.

Çağın hastalığı olarak nitelendirilen diyabetin, son 10 yılda Türkiye'de yüzde 100 arttığına dikkati çeken Yılmaz, hastalığın bugün Türkiye'de, yaklaşık 10 milyon kişiyi etkilediğini, 4 milyon hastanın tedavi gördüğünü bildirdi.

Diyabetin, günümüzün yaşam ve beslenme alışkanlıkları nedeniyle tüm yaş gruplarında hızla yaygınlaştığını belirten Yılmaz, "Ülkemizdeki bu tablonun değişmesi için bilinçlenme şart. '10 Şeker Yönetmen Aranıyor' adlı kısa film yarışmasıyla diyabete başta gençler nezdinde dikkat çekmek istedik. Yarışmaya gelen başvurular ve yarışma süresince aldığımız tepkiler bu konuda bizleri çok sevindirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Karasar, finale kalan 10 filmin her birinin birbirinden değerli olduğunu belirterek, jüri üyeleri olarak değerlendirmekte zorlandıklarını bildirdi.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon projenin iyi bir iş birliğinin ürünü olduğunu, diyabetin ertelenecek bir konu olmadığını vurgulayarak, farkındalığın diyabette çok önemli rol oynadığını aktardı.

"BABAMI DİYABETTEN KAYBETTİM"

Sinema sanatçısı Tarık Akan da babasını diyabet yüzünden kaybettiğini bildirdi.

Hastalık hakkında bilinçlenmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Akan, görüşlerini, "Eğer daha önce farkına varmış olsaydık babamı kaybetmezdik.  Böyle bir projenin içinde olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Genç yönetmen adaylarını tebrik ediyorum" şeklinde bildirdi.

Konuşmaların ardından yarışmada, birinci olan İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü birinci sınıf öğrencisi Rahime Ceyda Kaya, ödülünü Tarık Akan'ın elinden aldı.

Törende, yarışmada ikinci olan Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema-TV Bölümü 4. sınıf öğrencisi Bünyamin Babaoğlu ile üçüncü olan Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema-TV Bölümü 4. sınıf öğrencisi Anıl Yangazoğlu'na ödülleri verildi.

Yarışmada dereceye giren genç yönetmenlerden birinciye 5, ikinciye 3 bin 500, üçüncüye ise 2 bin lira ödül verildi.

Kaynak: AA / Sağlık

Türkiye Diyabet Vakfı Anadolu Üniversitesi Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title