Haberler

Divriği Halkı Eğlenceye Doydu

Güncelleme:

Sivas'ın Divriği ilçesinde 10. Maden, Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi.

Sivas'ın Divriği ilçesinde 10. Maden, Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi.

Divriği Belediye Başkanlığı ve Divriği Kültür Derneğinin organize ettiği festival, ilçe meydanında yapıldı.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, festivalde yaptığı konuşmada, İslam coğrafyasında mezhep kavgalarının alabildiğine hızlandığını ifade etti.

İnsanların birbirini katlettiği bir süreçten geçildiğini dile getiren Özdemir, "13. yüzyılda Avrupa'da yaşanan mezhep kavgaları, bugün Suriye'de, Irak'ta, İslam coğrafyasında var. Oysa Avrupa'da insanlar birbirini boğazlarken, Anadolu'da, Sivas'ta, Divriği'de barış ve kardeşlik havası vardı. Çünkü o yüzyılda Hz. Mevlana ve Hacı Bektaş-ı Veli vardı. Halen bu topraklarda mezhep kavgası yoksa yakın tarihimizde Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta denenmiş olmasına rağmen bu topraklarda bir Alevi Sünni çatışması başarılamamışsa bunu laik demokratik cumhuriyetimize borçluyuz" diye konuştu.

Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök da şeffaf belediyecilik örneği gösterdiklerini belirterek, kendisini ikinci defa bu göreve seçen herkese teşekkür etti.

Gurbettekileri, hemşehrileriyle buluşturmak adına üzerine düşeni yaptığını aktaran Gök, festival çerçevesinde düzenlenen etkinliklere katılımın yüksek olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından festival, yerel sanatçıların konserleriyle devam etti. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Divriği Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title