Haberler

Divriği Belediye Başkanı Gök, Yabani Hayvanlara Yem Bıraktı

Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, doğadaki yabani hayvanlara yem bıraktı.

Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, doğadaki yabani hayvanlara yem bıraktı.

Divriği-Arapkir yolu üzerinde bulunan bazı bölgelere yem bırakan Belediye Başkanı Hakan Gök, kış şartlarının çok ağır geçtiğini, yaşam mücadelesi veren kanatlı hayvanların yaşamını düşünerek, yüksek rakımlı bölgelere yem bıraktıklarını söyledi.

Veteriner olması nedeniyle hayvan hayatının kendisi için büyük anlamı olduğunu ifade eden Gök, şunları kaydetti:

"Tarım zararlılarına karşı mücadele başta olmak üzere kanatlı yaban hayvanlarının doğa üzerinde bir çok katkıları vardır. İlçemizde ve yurdumuzda kış bu yıl çok çetin geçiyor ve bu kanatlı hayvanlar yem bulma sıkıntısı çekiyorlar. İlçemizde özellikle ilçe tarım müdürlüğünün bu anlamda çok güzel bir çalışması var."

Gök, vatandaşların kendi imkanlarıyla doğaya yiyecek bırakmaları tavsiyesinde bulunarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Özellikle çocuklara sesleniyorum. Sofradan kalktığınızda ekmek kırıntılarını çöpe değil, pencere önüne koyun. Bir avuçta olsa kuş yemi alıp bahçenize veya kuytu köşelere koyun. Siz gece uyurken o kuşların size minnet duyduğuna emin olun. O canlıların bunları yemesi size tarifi imkansız mutluluk verecektir. Şunu unutmayalım ki doğa üzerinde yaşayan bütün canlıları ile bir bütündür ve bu bütünlüğü koruyup sevmeyen doğaya ve kendisine en büyük zararı verir."

Yüksek rakımlı bölgelere yem bıkan Başkan Gök'e çevrede bulunan bazı köyün sakinleri de eşlik etti.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Gök Divriği Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title