Haberler

Divan Turizm'de İşten Çıkarılan İşçiler

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Çekmeköy'deki Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren Divan Turizm İşletmeleri'nde 20 gün önce işten çıkarılan konfederasyonlarına bağlı Gıda İş Sendikası üyesi işçilerin yanlarında olacaklarını söyledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Çekmeköy'deki Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren Divan Turizm İşletmeleri'nde 20 gün önce işten çıkarılan konfederasyonlarına bağlı Gıda İş Sendikası üyesi işçilerin yanlarında olacaklarını söyledi.

Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile fabrikanın önünde çadır kuran işçileri ziyaret etti.

Beko, burada yaptığı konuşmada, 52 çalışanın hukuka aykırı şekilde işten çıkarıldığını öne sürdü.

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'un "İş arayan milyonlarca insanın, kabul edilemez şartlarda çalışan işçilerin ve buna bağlı giderek artan toplumsal gerginliklerin daha fazla oyalanmaya tahammülü olmadığına inanıyorum" şeklindeki sözlerini aktaran Beko, şöyle konuştu:

"Bu sözlerin sahipleri, iş arayan milyonlarca insana yenilerini eklediler. Neden? Anayasal haklarını kullanıp sendikalı oldukları için. Bu sözlerin sahibine ait fabrikada 10 yıllık işçiler bile açlık sınırının altında ücretlerle çalıştırılıyor. Çocuğunu emzirmek zorunda olduğunu söyleyen kadın işçiler bile zorla fazla mesaiye bırakılıyor. Engelli işçiler çalışmamaları gereken zor işlerde çalıştırılıyor."

Türkiye'de çalışanların ancak yüzde 5'inin toplu sözleşme hakkından yararlandığını anlatan Beko, her yıl on binlerce işçinin sendikaya üye oldukları için işten atıldığını, sendikal haklarını kullanan işçilerin baskılara maruz kaldığını, parası olan işverene yasaları çiğneme hakkı tanındığını öne sürdü.

Beko, "Türkiye'nin dört bir yanında DİSK'li işçiler bu tehditlere, hukuksuzluklara pabuç bırakmıyor. Bedeli ne olursa olsun iş başı yapıncaya kadar Divan işçilerinin yanında olacağız. Onuruyla direnen, adalet isteyen, haksızlık karşısında eğilmeyen bu arkadaşlarımız işbaşı yapana kadar, onlarla kol kola omuz omuza mücadeleyi birlikte vereceğiz. Atılan işçiler geri alınsın, zafer direnen emekçilerin olacak" diye konuştu.

Beko, kıdem tazminatı konusunda geri adım atmayacaklarını ve bu konuda da sonuna kadar mücadeleye kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Koç Holding Kani Beko Çekmeköy Ali Koç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title