Haberler

    Ditib'e Bir Darbe de Nrw'den

    RHEINISCHE Post gazetesinin haberine göre eyalet içişleri bakanlığı, Köln'de gençleri radikal İslami gruplardan korumaya yönelik yürütülen 'Wegweiser' projesindeki DİTİB'le ortaklığını sona erdirdi.

    RHEINISCHE Post gazetesinin haberine göre eyalet içişleri bakanlığı, Köln'de gençleri radikal İslami gruplardan korumaya yönelik yürütülen 'Wegweiser' projesindeki DİTİB'le ortaklığını sona erdirdi. Gazete, CDU eyalet milletvekili Peter Biesenbach'ın soru önergesine yanıt veren NRW İçişleri Bakanı Ralf Jäger'in (SPD), "Tarafların sözleşmenin feshine oybirliğiyle karar verdiği" yanıtını ilettiğini yazdı. Kararın ardından DİTİB'in okullarda din dersi verilmesi konusunda yürüttüğü çalışmanın da tehlikeye girdiği yorumları yapıldı.

    BAKANLIK AÇIKLAMA İSTEDİ

    Habere göre, İçişleri Bakanlığı, bir kitapçıkta 'şehitlik' makamını öven DİTİB'ten açıklama istedi. DİTİB'in açıklamasını projenin yürütülmesi için gerekli olan tarafsızlık açısından yeterli bulmayan bakanlık, proje ortaklığının sonlandırılmasına karar verdi.

    DİTİB NRW Eyalet Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Zekeriya Altuğ da işbirliğinin karşılıklı olarak sonlandırıldığını doğruladı.

    AMAÇLARI ÜZÜM YEMEK DEĞİL

    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından '18 Mart Şehitleri Anma Günü' nedeniyle Türkiye'de çıkarılan dergide, şehitliğe ilişkin ifadeler olduğunu anlatan Altuğ, şehitlik kavramının Almanya'da sorunlu görüldüğü ve araya mesafe konulmasının istendiğini belirtti. Altuğ, kendilerinin şehitlik kavramının Kurani ve İslami bir kavram olduğunu, Türkiye'de vatan savunmasında şehit olan asker ve polisler için kullanılan terimin IŞİD'in kullandığı gibi algılanmadığını ifade ettiklerini söyledi. Altuğ, "Dini bir kurumdan, dini bir terime mesafe koyması isteniyor. Bunu bahane olarak öne sürüyorlar. Karar genel siyasi ortam nedeniyle alındı. Amaçları üzüm yemek değil" dedi.

    Din dersleri konusunda işbirliğinin devam ettiğini belirten Altuğ, "Bu noktada bizim açımızdan bir sıkıntı yok. Bakanlık yetkilileriyle salı günü görüştük, öyle olumsuz bir hava yoktu. İki konunun birbiriyle bir ilişkisi yok zaten. Din dersi, uzun vadeli bir çalışma" dedi.

    15 TEMMUZ'DAN SONRA HER ŞEY DEĞİŞTİ

    15 Temmuz'da Türkiye'deki darbe girişimi sonrasında düzenlenen Köln mitinginin ardından DİTİB'e, 'Türkiye'den yönetildiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki kolu' olduğu eleştirileri yapılmıştı. NRW Başbakanı Hannelore Kraft (SPD) da mitingin ardından DİTİB'in konumunun tartışmalı olduğu yönünde açıklamada bulunmuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İçişleri Bakanlığı Almanya Türkiye Köln Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    title