Haberler

Ditab'ın Bütçesi 250 Bin TL Olarak Belirlendi

Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği 2013 yılı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği 2013 yılı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda birliğin 2014 yılı tahmini bütçesi 250 bin TL olarak belirlendi.

Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği 2013 yılı olağan meclis toplantısı yapıldı. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya Didim Belediye Başkan Vekili Vedat Ege, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu ile DİTAB Meclis üyeleri katıldı.

Meclis toplantısının divan başkanlığını Akbük Belediye Meclis Üyesi Mustafa Demirbaş yaptı. Açılışın ardından 2013 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporuyla ilgili DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu 2013 yılında DİTAB'ın katıldığı fuarlar ve faaliyetler slayt eşliğinde anlattı. Faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3. maddesinde ise 2014 yılı çalışma programı görüşüldü. DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu katılım sağlanacak fuarlar hakkında bilgiler verdi. Gündem oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 4. maddesinde ise Birliğin 2014 yılı mali bütçesi görüşüldü. Tahmini bütçe 250 bin TL olarak oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 5. maddesinde ise Birlik Meclisi ve Encümeninin Başkan ve üyelerine Meclis ve Encümen toplantıları için ödenecek huzur hakkı miktarının belirlenmesi ile Birlik Başkanına 5355 sayılı kanunun 16. Maddesinin (b) bendi ve birlik tüzüğünün 24. Maddesinin (b) bendine göre ödenecek maaş ele alındı. Birlik Başkanının maaşının geçen yıl kabul edilen miktar olan 2 asgari ücret olarak, huzur hakkı ücreti ise geçen yıl kabul edilen 35 TL olarak oy birliğiyle kabul edildi. Birlik Başkanı Bankoğlu Meclis üyelerinin zaten huzur hakkı ücreti almadığını açıklarken, birlik başkanı olarak ta maaşının tam olarak alamadığını söyledi. Gündem oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 6. maddesinde ise Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm belgeli konaklama tesislerinin ve deniz turizmi tesislerinin üyelik aidatlarının belirlenmesi ile üye olmayan diğer turizm tesisleri ve hizmetten yararlanan kurum, kuruluş ve işletmelerin katılım payı veya ücretlerinin belirlenmesi görüşüldü. Katılım payı ve üyelik aidatları geçen yıl belirlenen ücretlerin aynı şekilde kalması noktasında oy birliğiyle karar verildi.

Gündemin 7. maddesinde ise 2014 yılı yurtdışı fuarlarına katılacak temsilci ve görevlilerin belirlendi. Bu kapsamda Birlik Başkanının ve her bir meclis üyesinin yılda bir kez fuarlara katılım sağlanması noktasında oy birliğiyle karar alındı. Gündemin 8. maddesinde ise Birliğin hizmetlerinin yürütülmesi için bir avukat ve bir turizm danışmanın çalıştırılmasının görüşüldü. Birlik Başkanı Salih Bankoğlu Turizm Danışmanı olarak Turizmci Hikmet Atilla ve Avukat olarak ta Mutlu Kabaçam ise çalışıldığını söyledi. Daha önce görev yapan iki kişiyle çalışmaya devam edilmesi noktasında oy birliğiyle karar verildi. Gündemin 9. maddesinde ise Birlik norm kadrosuna uygun olarak memur, işçi ve sözleşmeli personel çalıştırılmasının görüşüldü. Birlik Başkanı Salih Bankoğlu birliğin kendi personeli olmadığı için Didim Belediyesince görevlendirilen geçici personelle çalıştıklarını dile getirdi.

"BİRLİK KAPATILMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA…"

Gündem de ayrıca Aydın'ın Büyükşehir Belediyesi sıfatına geçmesi nedeniyle 2014 Mart yerel seçimlerinden sonra DİTAB'a üye olan Akbük ve Akyeniköy belediyeleri ile köylerin kapanacağını, bu nedenle DİTAB'a sadece üye olarak Didim Belediyesinin kalacağını ve bu nedenle kapatılmayla karşı karşıya olduğunu söyledi. Bankoğlu birliğin devam edebilmesi için en az 2 üyesinin olması gerektiğini belirterek Aydın B.Ş.B' nin birliğe üye olması için yazı yazdıklarını söyledi.

Bankoğlu Büyükşehir belediyesine geçilmesinden dolayı birçok Turizm altyapı birliğinin kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek bu konuda Bakanlığa bir rapor sunulduğunu ve bu konudaki cevap beklediklerini söyledi.

Aydın B.Ş.B'nin DİTAB'a üye olmasının iyi olacağını belirte Bankoğlu "Yerel seçimlerden sonraki yeni dönemde bu birliğin devam etmesi ilçemiz ve beldelerimizi tanıtımı açısından çok önemli; Büyükşehir meclisi bir meclis kararı alarak buraya bağlanabilir. Yasal bir kurum zaten bu birlik, kanunu olarak ta birliğine kapanmaması noktasında bakanlıktan haber bekliyoruz."dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akyeniköy Akbük Aydın Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title