Haberler

DİSKİ Silvan'da Klor Üniteleri Kurdu

Güncelleme:

DİSKİ Genel Müdürlüğü Silvan'da iki yeni gaz klor dezenfeksiyon ünitesi açarak ilçe merkezinin kesintisiz dezenfekte edilmiş içme suyu almasını sağlayacak.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehirler Yasası'nın ardından hizmet alanına giren 13 ilçede gaz klor ve sıvı klor üniteleri açarak kent sağlığını korumayı hedefliyor. Bugüne dek Çermik (gaz klor ve sıvı klor), Kocaköy (gaz klor) , Hazro (sıvı klor), Çınar (gaz klor) ve Kulp'ta (gaz klor)kurduğu dezenfeksiyon ünitelerinin ardından Silvan'da iki yeni gaz klor ünitesi açtı.

Silvan'da Büyük Çeşme olarak adlandırılan bölgede ve Feridun Mahallesi'nde gaz klor ünitelerinin açılmasıyla birlikte dezenfeksiyon ünite sayısı dörde çıktı. Diğer iki dezenfeksiyon ünitesi OrtaÇeşme ve Kulfa mahallesinde bulunuyor.

Gaz Klor Ünitesi İle Kesintisiz Dezenfeksiyon

Konuyla ilgili açıklama yapan DİSKİ Genel Müdürlüğü Su Tesisleri Daire Başkanı Murat Taban, Silvan'da açtıkları gaz klor ünitelerinin sıvı klor ünitesinden farklı olarak, kesintisiz dezenfeksiyon işlemi yaptığını, dolayısıyla kent halkına kesintisiz dezenfekte edilmiş suyu ulaştırdıklarını anlattı. Büyük Çeşme olarak adlandırılan bölgede yaptıkları gaz klor ünitesi ile ilgili bilgi veren Taban şöyle konuştu:

"Büyük Çeşme'deki yeni gaz klor ünitemiz tek başına Silvan ilçe merkezinin içme suyu dezenfeksiyon ihtiyacının büyük kısmını karşılayabilecek kapasitede. Daha önce Silvan'da sıvı klor ile dezenfeksiyon işlemi yapılıyordu. Bu dezenfeksiyon yöntemi, uygulanma esnasında su debisinin yüksek olması nedeniyle kesintiler meydana getiriyordu. Kesintisiz dezenfeksiyon işlemi yapabilmek için gaz klor üniteleri kurduk. Bu üniteyi sondaj çıkış borularına monte ettik. Dolayısıyla sondajlar çalıştıkça kesintisiz olarak gaz klor ile dezenfeksiyon yapabilmeye başladık."


Kentin Tamamının İhtiyacı Karşılanacak


Taban, Büyük Çeşme'deki su kaynağının Silvan'ın ilçe merkezinin yüzde 70'nin içme suyu ihtiyacını karşılaması itibariyle gaz klor ünitesinin de tek başına ilçe merkezinin içme suyu dezenfeksiyon ihtiyacının büyük kısmını karşılayabildiğini ifade etti. Taban, ünitenin saniyede 140 litre içme suyunu kesintisiz dezenfeksiyon işleminden geçirdiğini de söyledi.


Taban Feridun Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılması planlanan gaz klor ünitesi hakkında da açıklama yaptı. İki sondaj kuyusundan elde edilen içme suyunun dezenfeksiyonu için 50 metreküplük depo ile dezenfeksiyon binasının tamamlandığını ifade eden Taban, "Saniyede 35 litre içme suyunu dezenfekte eden ünitemiz önümüzdeki günlerde devreye alınacaktır" diye konuştu.


Halk Sağlığı Açısından Önemli


Taban, kurulan iki yeni ünite ile Silvan ilçe merkezinin tüm içme suyu dezenfeksiyon işlemininkesintisiz bir biçimde yüzde yüz oranında gerçekleşeceğine dikkat çekerek yapılan çalışmaların halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Kocaköy Silvan Çermik Çeşme Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title