Haberler

Disk Gaziantep Şubesi 'Kobani' Olaylarını Değerlendirdi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Gaziantep Şubesi son günlerde yaşanan Kobani olaylarını değerlendirerek sağduyu çağrısında bulundu.

DİSK Gaziantep Şube binasında Bölge Temsilcisi Ali Güdücü açıklamasında şunları söyledi:

"Uluslararası emperyalist güçlerin Ortadoğu'ya ilişkin planlarını devreye soktukları günden beri, bu güne kadar Filistin'de, Irak'ta, Suriye'de topraklara ölüm saçılmaya devam ediyor. İŞİD gibi taşeron örgütler eliyle bir çok bölgede soykırımlar uygulanmaktadır. Suriye'de başta Kürtler olmak üzere farklı halkların özerk kanton yönetimlerinden birisi olan Kobane 1 aydır İŞİD çeteleri tarafından saldırı ve katliam tehdidi altındadır. Uluslararası kamuoyu Kobani'de katliam olasılığına karşı henüz istenilen düzeyde bir çözüm üretememiştir."

Son günlerde Gaziantep'te yaşanan olaylarda yaşamını yitirenlerle ilgili açıklama yapan Güdücü, "İlimizde de bir çok demokratik kuruluşun ortak eylemleri olmuş,hiç bir şiddet içeren davranışlar görülmemiştir. Ancak Perşembe akşamı ırkçı bir söylemle harekete geçirilen guruplar ellerinde silahlar, satır ve bıçaklarla özellikle Kürtlerin yaşadığı mahallelere doğru saldırılar başlatılmıştır. Bu saldırgan grup emniyet görevlilerinin yanı başında mahallelilere silah sıkmış,tahrik ve tahribatlar yaratmış. DBP ilçe binaları ve önceden belirlenen bir çok evi ateşe vermişlerdir. Yapılan bu saldırı ve çatışmalarda 5 insanımız yaşamını yitirmiş, 2'si ağır olmak üzere 50 ye yakın kişi yaralanmıştır. Bu saldırganların biçimi, şekli, ve grupları medyada çok net olarak tüm dünyada net görülmüştür. Burada sormak istiyoruz.Valilik ve emniyet bu eli silahlı saldırganlar için neden önceden tedbir alamamıştır, hangi soruşturmayı yapmıştır? Kimler göz altına alınmış, soruşturmanın akıbeti nedir bilmek istiyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Filistin Türkiye Irak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title