Haberler

Disk Başkanı Beko: Güney Kore Hükümeti Kendi Halkına Savaş Açtı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Güney Kore'de demiryollarının özelleştirilmesine karşı greve çıkan sendika üyelerine yönelik baskıları protesto etmek için Güney Kore Başkonsolosluğu önünde bir basın açıklaması yaptı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Güney Kore'de demiryollarının özelleştirilmesine karşı greve çıkan sendika üyelerine yönelik baskıları protesto etmek için Güney Kore Başkonsolosluğu önünde bir basın açıklaması yaptı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Güney Kore'de bütün dünya işçilerini yakından ilgilendiren olayların yaşandığını belirterek, Koreli işçilerin mücadelesini desteklemek ve onlara yönelik zulmü protesto etmek için burada olduklarını söyledi.

Koreli demiryolu işçilerinin, devlet demiryollarının özelleştirilmesine karşı çıkmak için greve gittiklerini anımsatan Beko, "Kore hükümeti ILO sözleşmelerine aykırı biçimde grevi yasadışı ilan etti. Önce 7 bin işçiyi işten çıkarttı ve Demiryolu Sendikası yöneticileri hakkında tutuklama kararı çıkarttı. Ardından 5 bin polisin katıldığı bir operasyonla Kore Sendikalar Konfederasyonu Genel Merkezi'ni basarak 130 sendikacıyı tutukladılar" dedi.

-"BU MÜCADELELERİNDE ONLARI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"-

Güney Kore hükümetinin kendi halkına savaş açtığını vurgulayan Beko şunları kaydetti:

"Bir yandan özelleştirmelerle halkın birikimlerini yağmaya açıyor, bir yandan da işçilerin sendikal haklarını gasp ediyor. Güney Kore hükümeti Koreli işçileri kavgaya davet ediyorsa davetleri kabulümüzdür, o kavga işçilerin olduğu her yerde yaşanacaktır. Kore temsilciliklerinin önünde bugünküne benzer eylemlerimiz sürecektir. Koreli işçiler sendikacılığın sadece ücret pazarlığı olmadığını, aynı zamanda halkın birikimlerine ve kamu hizmetlerine sahip çıkmak olduğunu gösteriyorlar. Bu mücadelelerinde onları yalnız bırakmayacağız."

-"TUTUKLU SENDİKACILARI DERHAL SERBEST BIRAKIN"-

Kore Sendikalar Konfederasyonunun geri adım atmadığını belirten Beko, "28 Aralık günü bir genel greve hazırlanıyor. Sadece demiryollarında değil bütün işkollarında bir grev düzenlenecek. Konfederasyon bir bütün olarak demiryollarına ve demiryolları işçilerine sahip çıkmak için üretimden gelen gücünü kullanacak. Kore işçilerinin sergilediği bir sınıf dayanışması örneğidir. Koreli işçiler bize direnmeyi öğretiyor, dayanışmayı öğretiyor. Buradan Kore hükümetini uyarıyoruz. Tutuklu sendikacıları derhal serbest bırakın! Sendikal faaliyetlerin önündeki engelleri kaldırın! Demiryolu özelleştirmesini iptal edin" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Güney Kore Kani Beko Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title