Haberler

Disk 48'nci Kuruluş Yıldönümünü İzmit'te Kutladı

Disk'in 48'inci kuruluş yıldönümü, yurdun dört bir yanından gelen işçilerin katılımıyla İzmit'te 'Diren İşçi' adıyla büyük bir coşku içersinde kutlandı.

Disk'in 48'inci kuruluş yıldönümü, yurdun dört bir yanından gelen işçilerin katılımıyla İzmit'te 'Diren İşçi' adıyla büyük bir coşku içersinde kutlandı.

Sabri Yalım Parkı'nda toplanan yaklaşık 5 bin işçi sloganlar eşliğinde, 'İnadına sendika inadına Disk', 'Dünya yerinden oynar işçiler birlik olsa', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' sloganları atarak Perşembe Pazarı alanına yürüdü. Burada işçiler polisin geniş güvenlik önlemleri altında üstleri aradıktan sonra alana alındı. DİSK'in mitingine DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, DHP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, CHP Milletvekilleri Hurşit Güneş, Süleyman Çelebi, Mustafa Çam ve işçiler katıldı. Burada konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "İşçi sınıfının onuru DİSK bir kez daha önemli bir kavganın eşiğinde. Hepinizin bildiği gibi, 2013'ün sonlarında kıdem tazminatlarının kaldırılmasına karşı 'Köleliğe karşı direnişçi' sloganıyla bir kampanya yürüttük. İşçi sınıfının bu hakkının gasp edilmesine karşı il il, ilçe ilçe semt semt onlarca eylem yaptık. Bu eylemlerden en büyüklerinden biri de Kocaeli'ndeydi. Burada haykırdık kıdem tazminatımızı gasp edemezsiniz dedik. ve sonuç olarak hükümet bu planından vazgeçti" dedi.

DİSK'in haksızlıklar karşısında yumruğu sıkılı genç bir işçi olduğunu söyleyen Beko konuşmasına söyle devam etti:  "DİSK bugün her yerde direnmektedir. Bugün her DİSK'li bir diren işçidir. Yaşasın işçilerin birliği yaşasın hakların kardeşliği ve yaşasın DİSK."

Yapılan konuşmaların ardından yerli sanatçı Yasemin Göksu'nun sahne almasının ardından etkinlik son buldu. - İzmit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lami Özgen Kani Beko Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title