Haberler

Türkiye'nin, Libya'nın Refah ve İstikrarından Başka Beklentisi Yok

Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı, kardeş Libya halkının yanında alan Türkiye'nin, Libya'nın esenliği, refahı ve istikrarı dışında bir beklentisi olmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, devrimin başlangıcından bu yana Libya Devleti'nin ve kardeş Libya halkının yanında alan Türkiye'nin, Libya'nın esenliği, refahı ve istikrarı dışında bir beklentisi olmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Libya halkının mutluluğu mutluluğumuz, üzüntüsü üzüntümüz olmaya devam edecektir" denildi. Bu çerçevede, Trablus havaalanı ve civarında 13 Temmuz tarihinden bu yana devam eden çatışmalardan endişe duyulduğunu ve sükûnetin bir an önce sağlanmasının temenni edildiğini belirten Bakanlık, "Öte yandan, Libya'da 25 Haziran'da gerçekleştirilen Temsilciler Meclisi seçimlerinin nihai sonuçlarının açıklanmasından memnuniyet duyuyor, Temsilciler Meclisinin ülkenin istikrarı ve mevcut sorunların kapsayıcı diyalog yoluyla çözümü için önemli bir platform olacağına inanıyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Libya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title