Haberler

Dışişleri, Kuzey Kore'nin Uzun Menzilli Füze Fırlatmasını "Şiddetle" Kınadı

Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze fırlatmasını "şiddetle" kınayarak, ülkeyi bir an önce BM Güvenlik Konseyi kararlarından kaynaklanan yükümlülüklerine tümüyle uymaya çağırdı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze fırlatmasını "şiddetle" kınadı ve Kuzey Kore'yi bir an önce Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarından kaynaklanan yükümlülüklerine tümüyle uymaya çağırdı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, " Kuzey Kore'nin 7 Şubat 2016 tarihinde uluslararası yükümlülüklerine aykırı olarak uzun menzilli roket fırlatmasını şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.

HİDROJEN BOMBASI DENEMESİ YAPTIĞI HATIRLATILDI

Kuzey Kore'nin 6 Ocak'ta da hidrojen bombası denemesi yaptığının hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"ULUSLARARASI GÜVENLİK VE İSTİKRARI HİÇE SAYIYOR"

" Kuzey Kore'nin bu adımı, 6 Ocak tarihinde gerçekleştirdiği dördüncü nükleer deneme de dikkate alındığında, bölgesel ve uluslararası güvenlik ve istikrarı hiçe sayma niteliğindedir. Kuzey Kore'nin bütün uluslararası uyarılara rağmen attığı bu sorumsuz adımın bölgesel barış ve istikrara muhtemel olumsuz yansımalarından derin kaygı duymaktayız. Kuzey Kore'yi vakit geçirmeksizin ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarından kaynaklanan yükümlülüklerine tümüyle uymaya çağırıyoruz."

"GÖRÜŞMELER BİR AN ÖNCE YENİDEN BAŞLATILMALI"

Açıklamada, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasına önem veren Türkiye'nin, bu amaçla Altılı Görüşmeler'in bir an önce yeniden başlatılmasını teşvik ettiği belirtildi.

"UYDU BAŞARIYLA YÖRÜNGEYE OTURDU"

Kuzey Kore Merkez Televizyonu, Kwangmyongsong-4 (Parlayan Yıldız-4) adlı uydunun başarılı şekilde belirlenen yörüngeye oturduğunu kaydetmişti.

BM GÜVENLİK KONSEYİ ACİL TOPLANTIYA ÇAĞRILMIŞTI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kuzey Kore'nin füze denemesinin ardından bugün ABD, Japonya ve Güney Kore tarafından acil toplantıya çağrılmıştı.

Kuzey Kore ise denemesini "barışçıl bir uzay programı" şeklinde nitelendirerek, konuyu "uzun menzilli füzeyle uzaya uydu fırlatıldığı" şeklinde duyurmuştu.

BGMK KARARLARININ AÇIK İHLALİ

Kuzey Kore, en son 6 Ocak 2016'da hidrojen bombası denemesi gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Açıklamanın ardından acil toplanan BMGK üyeleri, bu ülkeyi "şiddetle" kınamış, deneme 1718, 1874, 2087 ve 2094 sayılı BMGK kararlarının açık ihlali olarak değerlendirilmişti.

Kuzey Kore'nin nükleer programı konusunda Çin, Japonya, Rusya, Güney Kore, Kuzey Kore ve ABD'nin katıldığı Altılı Görüşmeler'in sonuncusu 2008 yılında, Washington ve Pyongyang yönetimleri arasındaki son resmi müzakereler de üç sene önce yapılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Dışişleri Bakanlığı Birleşmiş Milletler Kuzey Kore Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (152)

yücel:

Türkiye kadar yalaka bir ülke yok harbiden

103
1
yanıtYanıtla
:

Dışişlerimiz en doğru olanı yapıyor. Hatta tüm dünya ülkelerinin de yapması gereken de budur. Burada hükümetimizi karalayarak elinize hiç bir şey geçmeyecektir. Vazgeçin bu sevdanızdan. Akıllı olan hiç kimse savaşı istemez ve de desteklemez. Sizin yaptığınız şey aleni provokatörlüktür.

63
2
yanıtYanıtla
Yakamoz.Mobil-ANDROID:

ŞAM da CUMA namazı kilacağiz cocuklar...CIRRRRRT

51
4
yanıtYanıtla
vanlı:

kınama devleti olduk. zayıflar güçlüyü kınar. işte gerçek gücümüz.

19
32
yanıtYanıtla
manisalı:

TÜRKIYE KINADI DİYE ONLARDA FÜZEYİ GERİ ÇAGIRMIŞ ZATEN ADAMLAR ABD Yİ TAKMIYOR SEN KINASAN NE OLUR KINAMASAN BIRAK BU BOŞ LAFLARI

40
4
yanıtYanıtla
Uyari:

Eeey. Kore aklini basina al . Giydikmi beyaz perdeden kefenlerimizi, hemde dantelli , gorursun gununu. kinsin ya sen kore. Gonderirim 100de elliyi. Iman gucu ile yok ederiz. Seni.

23
10
yanıtYanıtla
pehh:

güldürdün laa beni :):):):):):

yanıt2
yanıt0
dede:

herşeye burnumuzu sokuyoruz aga

9
21
yanıtYanıtla
murat:

noldu? biz uzaya çıkamadık diye kuzy korenin çıkmasını hazmedemiyor muyuz? bi kuzey kore kadar olamadık bu ne ya

23
5
yanıtYanıtla
Vlkan:

Yav biz marsa çıksak TAYİP düşmanlığınızdan onada bahane bulursunuz beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

yanıt2
yanıt2
Tüm 152 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title