Haberler

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç'in Basın Toplantısı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Almanya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren bir karikatürün ders kitabında yer almasına ilişkin, “Bizim görüşümüz bunun ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının yansıması olduğu yönünde ve bu tarz karikatürler toplumsal nefreti, yabancı düşmanlığını ve İslamofobi’yi körüklüyor” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Almanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren bir karikatürün ders kitabında yer almasına ilişkin, "Bizim görüşümüz bunun ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının yansıması olduğu yönünde ve bu tarz karikatürler toplumsal nefreti, yabancı düşmanlığını ve İslamofobi'yi körüklüyor" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Dışişleri Bakanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Bilgiç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Pekin'de düzenlenen 'Afganistan için İstanbul Toplantısı'na katıldığını belirterek, Türkiye'nin Afganistan'a yardıma devam edeceğini kaydetti. Bakan Çavuşoğlu'nun yarın Irak Dışişleri Bakanı Caferi ile görüşeceğini aktaran Bilgiç, Çavuşoğlu'nun daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkmenistan ziyaretinde eşlik edeceğini söyledi.

Bilgiç, Orta Afrika'ya asker gönderilmesine yönelik tezkerenin Meclis'e gelmesine ilişkin olarak, Türkiye'nin Avrupa'nın güvenliği için her türlü tedbiri aldığını söyledi. Bilgiç, "AB'nin güvenlik ve savunma politikasına katkıda bulunmaktayız. Türkiye, 2003 yılından bu yana 6 tamamlanmış, 3'ü süren toplam 9 ortak güvenlik ve savunma politikası harekat ve misyonuna katkıda bulunmuştur. Orta Afrika ve Mali'ye ilişkin olarak BM Güvenlik Konseyi'nin kararları var. Bu kararlar çerçevesinde ABU4RCA adı altında Orta Afrika Cumhuriyeti için, Mali konusunda EUTMMali adı altında misyon kurmuştur. Türkiye'ye de bu misyonlara katılma daveti gelmiştir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun Irak'a ziyaretinin hatırlatılması üzerine Bilgiç, "Sayın Müsteşarımız ilgili pek çok kişiyle konuştu. İkili ilişkilere yönelik her konu gündeme geldi" dedi.

Türkiye'nin IŞİD koalisyonuna katılmasına yönelik olarak Bilgiç, "Bazı konularda müzakerelerimiz devam ediyor. Detaylar müzakere edilmeye devam ediyor" diye konuştu.

Almanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren bir karikatürün ders kitabında yer almasına ilişkin olarak da Bilgiç, "Bizim görüşümüz bunun ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının yansıması olduğu yönünde ve bu tarz karikatürler toplumsal nefreti, yabancı düşmanlığını ve İslamofobi'yi körüklüyor. Bunun herhangi bir demokraside olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim istediğimiz bu yanlışın bir an önce düzeltilmesi, hem Sayın Cumhurbaşkanımıza, hem Türklere hem de Müslümanlara hakaretler içeren bu tarz karikatürlerin ders kitaplarında yer almaması, düzeltilmesi" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Dışişleri Bakanlığı Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title