Haberler

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, 14 Aralık operasyonuna yönelik olarak, " Türkiye'de pek çok basın, yayın organında hükümete eleştiriler yapılabiliyor. Savcının yaptığı açıklama, bu kişilerin gözaltına alınmalarının gazetecilikle alakalı olmadığı" dedi.

Bilgiç, Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Selanik ziyareti ile ilgili bilgi vererek, Gümülcine'de Türk soydaşlarla bir araya gelindiğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun İran'a günübirlik ziyaret gerçekleştirdiğini kaydeden Bilgiç, Çavuşoğlu-Zarif görüşmesinde ikili ekonomik ilişkilerin, bölgesel konuların, Irak'taki gelişmeler, Suriye ve DEAŞ, ulaşım sorununun gündeme geldiğini ifade etti.

Bilgiç, Katar Emiri'nin Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceğini belirterek, Çavuşoğlu'nun Katar Dışişleri Bakanı ile görüşme yapabileceğini ifade etti.

Irak Başbakanı Haydar el Abadi'nin 25-26 Aralık tarihilerinde Türkiye'ye geleceğini aktaran Bilgiç, ekonomik ve ticari ilişkiler, yatırım ve bankacılık, müteahhitlik ve sivil havacılık konularında görüşüleceğini ifade etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin Türkiye'ye olacağını belirten Bilgiç, yarın İstanbul'da Başbakan Davutoğlu ile görüşeceklerini ifade etti.

AB yetkilileriyle temas olup olmadığına ilişkin olarak Bilgiç, yanlış bir algının oluştuğunu gördüklerini ifade etti. Bilgiç, şunları kaydetti:

"Türkiye'de pek çok basın, yayın organında hükümete eleştiriler yapılabiliyor. Savcının yaptığı açıklama, bu kişilerin göz altına alınmalarının gazetecilikle alakalı olmadığı."

Bilgiç, şöyle devam etti:

"Basınla alakalı Medya Özgürlüğü Temsilcisi'nin gönderdiği mektubun basına sızdırıldığını söyledi. Basınla paylaşılan 'gazetecileri derhal bırakın' ifadesinin doğru olmadığıdır. AB yetkilileriyle teması olmadı." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title