Haberler

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'deki Vatandaşlara Uyarı

Dışişleri Bakanlığı İsrail’deki vatandaşları uyardı.

Dışişleri Bakanlığı İsrail'deki vatandaşları uyardı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail'den ayrılmak isteyen vatandaşlar uyarıldı. İsrail'in 8 Temmuz tarihinde Gazze Şeridi'ne yönelik askeri operasyona başlaması üzerine, bölgeden ayrılma talebiyle Kudüs Başkonsolosluğu'na başvuran Gazze Şeridi'ndeki 28 vatandaşın, 13 Temmuz günü Gazze'den ayrılarak Erez kapısı üzerinden Ürdün'e ulaşmalarının ve kendi talepleriyle Ürdün'de kalan 12 vatandaşın dışındaki 16 vatandaşın 14 Temmuz tarihinde İstanbul'a dönüşlerinin sağlandığı ifade edildi.

Açıklamada, Kudüs Başkonsolosluğu ile temas eden Gazze'deki diğer vatandaşlardan ve Türk vatandaşlığı bulunmayanlardan 23 kişinin bölgedeki olumsuz gelişmelerin devam etmesi nedeniyle, Gazze'den Erez Sınır Kapısı üzerinden 20 Temmuz tarihinde tahliye edilmeyi arzu ettiklerini bildirdikleri aktarıldı. Söz konusu 23 kişinin, 20 Temmuz günü Gazze'den çıkarak Erez Kapısı'ndan geçtikten sonra, 21 Temmuz gecesi Ürdün'e giriş yapmalarının ve akabinde İstanbul'a salimen varışlarının sağılandığı kaydedilerek, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı vatandaşları Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği ile beraber İstanbul'da karşıladığı ve barınma talebi olan 21 kişi için gerekli desteğinin verildiği ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Vatandaşlarımıza Gazze'den Amman Havalimanı'na kadar olan yolculuklarının her aşamasında ilgili Temsilciliklerimizin görevlileri eşlik etmiştir. Öte yandan, Gazze'den ileride ayrılmayı isteyebilecek bölgede bulunan diğer vatandaşlarımız için de gerekli girişimlerde bulunulmuştur.

Bölgedeki güvenlik koşullarında devam ettiği gözlenen menfi gelişmeler çerçevesinde, Gazze'den ayrılmayı isteyen vatandaşlarımızın ivedilikle Tel Aviv Büyükelçiliğimiz (Tel: 00 972 3 524 11 01) ile Kudüs Başkonsolosluğumuz (Tel: 00 972 2 5910 555) veya 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi (Tel: 00 90 312 292 29 29) ile temas etmeleri tavsiye olunur". - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı İstanbul İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title