Haberler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Charter Uçuşlarıyla İlgili Haberler Çıkıyor, Bunların Doğru...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Charter uçuşlarıyla ilgili haberler çıkıyor, bunların doğru olmadığını Putin'de teyit ediyor" -"18 Nisan Salı günü Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den oluşan bir heyeti davet üzerine Moskova'ya gönderiyoruz.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu : "Charter uçuşlarıyla ilgili haberler çıkıyor, bunların doğru olmadığını Putin'de teyit ediyor"

-"18 Nisan Salı günü Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den oluşan bir heyeti davet üzerine Moskova'ya gönderiyoruz. Türk tarım ürünlerinin önündeki engeller kalkacaktır"

ANTALYA - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu," Charter uçuşlarıyla ilgili haberler çıkıyor, bunların doğru olmadığını Putin'de teyit ediyor. Rus misafirlerimizi bu yıl Serik sahillerinde ağırlayacağız" dedi.

Referandum çalışmalarını memleketi Antalya'nın Serik ilçesinde sürdüren Çavuşoğlu, Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliğitarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Çavuşoğlu, ANTBİRLİK' 1952 yılında pamuk üreticilerine sahip çıkmak amacıyla ürünlerin iyi değerlendirilmesi amacıyla kurulduğunu söyledi.

Kendisinin de pamuk ürettiğini ve meşaketli bir iş olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, " Son yıllarda ANTBİRLİK, hizmet edecek anlayış e yapıdan uzak kaldı. Borcu katlandı. Elindeki mülkler satıldı. Buna rağmen borç arttı, çiftçinin boynu bükük kaldı. Buna dur demenin zamanı gelip geçmişti. Hükümetimiz GTB bir karar aldı. ANTBİRLİK birilerinin değil, çiftçinin hizmetinde olacak dedi. Mustafa Yavuz ve yönetimini göreve getirdi. Çalışkan ekip bir sene dolmadan 90 milyon borcunu 40 milyona indirdi. Bu para daha önce nereye gidiyordu, bu para nereye gidiyordu. Bunun da hesabı sorulmalı. Çiftçi alın teriyle çalışır. Çiftçinin üzerinden rant elde etmek yok. Devletim alım fiyatının üzerinden bu yeni yönetim çiftçiye ikramiye vereceğim diyor. İşte dürüst yönetim budur.

ANTBİRLİK'in Serik'teki tüm çiftçilerin ürününü alacağını dile getiren Çavuşoğlu, " Hükümet olarak da Mustafa Yavuz'un verdiği sözlerin arkasındayız. Çiftçilerimizin kredi faizlerini yarı yarıya indireceğim, dedi. Bununda arkasındayız. ANTBİRLİK'in yanında olacağız. Milletimizin hizmetkarıysak, ANTBİRLİK'de çiftçimizin hizmetkarı olacak. Patronluk taslamak yok. Omuz omuza yürüyeceğiz. 15 Temmuz Diriliş, 16 Nisan yükseliş. Bizde çok şükür 15 yıldır çiftçimize destek olduk. Mazot fiyatlarındaki yükseklikten çiftçi şikayetlerinde haklıdır. Mazot yardımına devam edeceğiz. 'B taleplerini dikkate aldık, yeni süre verdik. Çiftçilerimizi destekliyoruz. Çiftçilerimiz sadece Antalya'da değil, tüm Türkiye'de vatanı, milleti devleti için her türlü fedakarlığı yapanladır. Bu görevleri yapan çiftçinin yanında olmak bizim asli görevimizdir

Avrupa'da tarım ürünleri ihracatında Türkiye'nin birinci sırada olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyiz. Ama daha fazla ihracat yapmalıyız. İhracatın önündeki engelleri aşmalıyız. Buna yönelik teşviklerimiz devam edecek Rusya ile tarım ürünleri ihracatında yaşanan sorunları aşmak için dostlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Cumhurbaşkanımız, Rusya Devlet Başkanı Putin'le bir kez daha görüştü. İkili konuları, Suriye'deki çabaları görüştük. Mutabık kaldık ve bundan sonraki süreçte işbirliğimizi daha da güçlendireceğiz. Suriye'de ateşkes, insani yardım, siyasi çözüm konusunda Rusya ile Türkiye'nin işbirliği sonuç getirmiştir. Rusya'ya ihracatımızın önündeki engellerin kaldırılmasını görüşmek üzere 18 Nisan Salı günü Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den oluşan bir heyeti davet üzerine Moskova'ya gönderiyoruz. Türk tarım ürünlerinin önündeki engeller kalkacaktır" ifadelerine yer verdi.

Çavuşoğlu şöyle konuştu: " Geçen sene turizm konusunda sıkıntı yaşadık. Üzücü hadisenin yaşanmasından sonra, bu sene böyle bir sorun yok. Charter uçuşlarıyla ilgili haberler çıkıyor, bunların doğru olmadığını Putin'de teyit ediyor. Belek'te, Kadriye'de, Serik'te bu yıl Rus misafirlerimizi ağırlayacağız. Serik aynı zamanda turizmin kalbi olmuştur."

16 Nisan Türkiye'nin yükselişi olacağını ifade eden Çavuşoğlu, hainlere de en güzel cevabın verileceğini vurguladı.

16 Nisan'dan sonra kavgaların biteceğini kaydeden Çavuşoğlu, " Sistem net olmalıdır. Onlar halka tepeden bakıyor. Ama anlamıyorlar ki bu anlayış yüzünden hor görme yüzünden millet bunlara yetki vermiyor, hep muhalefette tutuyor. Boş konuşuyorsun diye kenarda tutuyor. Alternatif bile yapmıyor. 18 maddenin neresinde var, okusam da millet anlamaz diyor. Millet cahil, kafası basmaz diyor. Kafası basmayan sensin ah milletin seviyesine inebilsen. Milletin gözüne samimiyetle bakabilsen. Ama ister anlasın ister anlamasın her seçimde milletimiz bunlara güzel bir ders verdi. Bu seçimde de bunlara güzel bir ders vereceğiz. Hem Türkiye'nin önüne açacağız hem bazılarına haddini hem de milleti anlamayanlara güzel bir ders vereceğiz. Hainlere yer yok hainler bu vatan topraklarında barınamayacaklar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Mehmet Şimşek Moskova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title