Haberler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alanya'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Turizmciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarların katıldığı toplantıda konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu, turizm, ulaşım, eğitim, spor, altyapı ve sağlık konusundaki yatırımlara değindi.

Berlin'de turizm fuarına katılma imkanı bulduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, turizmde geçen seneki rakamların üzerine çıkılabileceğini söyledi. Çavuşoğlu, "Şimdiden rezervasyonlarda çok ciddi artış var. Temkinli olma konusunda görüşlere katılıyorum ancak karamsar tablo çizmeye gerek yok" dedi.

Türkiye'de ilk defa bir ilçeye vakıf üniversitesini Alanya'da açtıklarına işaret eden Bakan Çavuşoğlu, ilk defa bir ilçeye devlet üniversitesinin de Alanya'da açılacağını aktardı. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir'in, ilçeye kurulması planlanan devlet üniversitenin isminin 'Mevlüt Çavuşoğlu' olmasını önerdiğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Kendisine teşekkür ediyorum ancak ben bu fikre karşıyım. Bunu hak etmediğimi düşünüyorum. Bunu gönülden söylüyorum. Bu üniversitenin ismi, bu şehri bize hediye eden Alaaddin Keykubat olmalı" diye konuştu.

Türkiye'ye daha fazla turist gelmesini için bazı ülkelere vize sürelerini uzattıklarını belirten bakan Çavuşoğlu şöyle dedi: "Yani 90 günden, 120, 150 güne çıkarmak için çalışıyoruz. Yine sağlık için gelenler, yakınları ile birlikte sorunsuz kalabilsin diye. Şimdi 'Rusya'dan kimlikle gelebilirler mi' diye çalışma yapıyoruz. Bizden yana bu konuda problem yok ancak Rusya, bağımsız devletler topluluğu arasında kimlikle seyahati de kaldırmayı düşünüyor. Buna benzer çalışmaları var. Bir de havalimanlarına optik okuyucu koymak gerekiyor. Çünkü o kimlikler Kiril alfabesiyle, Latin alfabesiyle değil. Pasaportlar tüm dünyada geçerli olduğu için Latin alfabesiyle yazılıyor. Biz onu da çözeriz. Yeter ki hukuken bir problem olmasın. 'E-vize' işlemini uygulamaya başladık. Şuana kadar 6,5 milyon kişi bilgisayardan vize aldı. Havalimanlarında kuyrukları kaldırıyoruz. İnsanlar oturduğu yerden en geç 3 dakika içerisinde 'e-vize'sini alıyor"

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, toplantının ardından Bakan Çavuşoğlu'na 'Alaattin Keykubat' ve 'Mahperi Sultan' adlı bebekleri hediye etti. Bakan Çavuşoğlu daha sonra üniversite öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ALTSO çıkışında Bakan Çavuşoğlu'nun makam aracına yaklaşan bir çocuk 'Birşey sorabilir miyim. Abi para verir misin?' dedi. Bunun üzerine makam aracının camını açan Bakan Çavuşoğlu, çocuğa 20 TL verdi. Çocuğun '5 TL daha verirmisin, abime' demesi üzerine Bakan Çavuşoğlu 5 TL daha vererek gazetecilere "Karanlıkta 5 TL'yi de gördü, '5 TL daha istedi' diyerek Antalya'ya hareket etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Berlin Alanya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Özgür demokratMobil-IOS:

bu adam alanyayada yüz karası gelmesin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title