Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Anadolu'nun insanı bizden pasif kalmamızı, sessiz kalmamızı istemiyor. Aksine ayağa kalkmamızı istiyor. Biz ayağa kalkınca, Anadolu insanı da ayağa kalkacak ve tarihe ağırlığını koyacak" dedi.

Bayramı geçirmek üzere Konya'ya gelen Davutoğlu, Taşkent ilçesine bağlı Çetmi beldesinde "18. Dostluk, Kardeşlik Günü" programına katıldı. Belde girişinde vatandaşlar tarafından karşılanan Davutoğlu, programın yapılacağı alana kadar Mehter Takımı eşliğinde yürüdü.

Programda konuşan Davutoğlu, Çetmililerin kendisini büyük bir coşkuyla karşıladığını belirterek, "Keşke dedim, gazete köşelerinde, İstanbul'da sırça saraylarda, köşklerde oturanlar ve oradan ahkam keserek bu milletin aşkını, azmini anlamayanlar, bu manzarayı görselerdi. Keşke imkanları kıt ama onurlu Çetmi insanlarının, 'Arakan sizinle gurur duyuyor' sesini onlar da duyabilseydi. Keşke Çetmililerin anladığı gibi, hissettiği, yüreğinin ateşinin yandığı gibi, sırça saraylarında oturup da 'Arakan'a, Suriye'ye sessiz kalın' diyenler de bunu hissedebilseler" diye konuştu.

Nerede bir mazlum varsa onun yanına yetişmek, zalimin zulmüne dur demek için bütün imkanlarını seferber ettiklerini söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Çünkü Çetmi'nin, Anadolu'nun insanları bizden bunu istiyor. Anadolu'nun insanı bizden pasif kalmamızı, sessiz kalmamızı istemiyor. Aksine ayağa kalkmamızı istiyor. Biz ayağa kalkınca, Anadolu insanı da ayağa kalkacak ve tarihe ağırlığını koyacak."

Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Taşkent Çetmi Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title