Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Gümüşhane'de

Bakan Davutoğlu: "Dünyada da Türkiye Cumhuriyeti devleti dendiğinde artık her an krizle anılan, hasta adam muamelesi gören bir ülke yok"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Dünyada da Türkiye Cumhuriyeti devleti dendiğinde artık her an krizle anılan, hasta adam muamelesi gören bir ülke yok" dedi.

Ziyaretlerde bulunmak üzere Gümüşhane'ye gelen Davutoğlu, Kelkit Belediye Başkanlığı önünde halka hitaben yaptığı konuşmada, Gümüşhane'nin cumhurbaşkanı seçiminde 3. olduğunu belirterek, teşekkür etmek amacıyla Kelkit ve Gümüşhane'yi ziyaret etmek istediğini söyledi.

Dün de Artvin'i ziyaret ettiğini anımsatan Davutoğlu, "Dün Artvin'den ayrılırken sayın Başbakanımız, yeni Cumhurbaşkanımızla telefonla görüştüm, bazı dış politika konularını istişare etmek için. Bölgede, burada olduğumu bildiğinden o da dedi ki 'Gümüşhaneli kardeşlerimize selamlarımızı iletin'. İnşallah en kısa zamanda kendisi de gelip teşekkür edecek" diye konuştu.

Bakan Davutoğlu, hükümetin icraatlarına da değinerek, "12 yıldır ülkemiz büyük bir imar ve inşa faaliyetinden geçiyor. Ülkemizin her köşesinde hamdolsun çok güzel ve büyük hamleler var. Ayrıca dünyada da Türkiye Cumhuriyeti devleti dendiğinde artık her an krizle anılan, hasta adam muamelesi gören bir ülke yok. Buranın, Kelkit'in, Gümüşhane'nin insanlarının arzu ettiği, başı dik, onurlu bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var" ifadelerini kullandı.

Hükümetin ve devletin hem Anadolu topraklarını hem Trakya topraklarını bereketli hale getiren kararlı bir politika izlediğini anlatan Davutoğlu, "Dünyanın her yerinde al bayrağı dalgalandırmıştır hükümetimiz. Şimdi Somali'ye gitseniz, gurur duyacağınız şekilde Türkiye Cumhuriyeti devleti varlığını her köşede hissedersiniz. Her yer al bayrakla donanmıştır" dedi.

Bakan Davutoğlu, Arakan'a, Myanmar'a da Türkiye Cumhuriyeti devletinin gerekli desteği verdiğini ifade ederek, cumhurbaşkanı seçiminde bütün Bosna'nın Başbakan Erdoğan için dua ettiğini söyledi.

Söz konusu seçimde Somali'nin, Arakan'ın ve dünyanın her köşesindeki mazlumların da Erdoğan için dua ettiğini dile getiren Davutoğlu, "Her zaman olduğu gibi bundan sonra da Kelkit'in, Gümüşhane'nin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin adını onurla dünyanın her yerinde temsil edeceğiz Allah'ın izniyle" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasının ardından Kelkit Belediyesini ziyaret etti. Belediye çıkışında vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Davutoğlu'na, Kelkit Hürriyetspor'un atkısı armağan edildi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Gümüşhane Türkiye Kelkit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title