Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Birileri AK Parti iktidarının sendelemesini istiyor. Biz, dik duruyoruz. Hiçbir yerde, hiçbir şartta tereddüt göstermedik göstermeyeceğiz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın Emirgazi ilçesine gelen Davutoğlu, partisince düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Alanda toplananların "Ahmet Baba" diye tempo tutması üzerine Davutoğlu, "Daha önce gittiğim yerlerde de söyledim. Bana 'Sayın Bakanım' şeklinde resmi ifadelerde bulunmayın diye. 'Ahmet kardeşim' deyin, 'Ahmet Amca' deyin ne derseniz deyin. Şimdi 'Ahmet Baba' diyorlar. Tüm Emirgazi bizim kardeşimizdir. Biz tüm Emirgazi'yi ailemiz biliriz. Allah aile birlikteliğimizi daim etsin" diye konuştu.

Bu mahalli seçimlerin aynı zamanda Türkiye'nin kaderini etkileyebilecek çapta bir seçim olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Dünya kamuoyu, bu nedenle 30 Mart seçimlerini dikkatle izleniyor, izleyecek. Birileri AK Parti iktidarının sendelemesini istiyor. Biz, dik duruyoruz. Hiçbir yerde, hiçbir şartta tereddüt göstermedik göstermeyeceğiz. İnşallah 30 Mart'ta AK Parti iktidarına bu ak kadrolara destek vermeye hazır mısınız?" ifadelerini kullandı. Vatandaşlar da hep bir ağızdan "hazırız" yanıtını verdi.

AK Parti iktidarında vatandaşlara yönelik tüm ayrımcılıklara son verildiğini anlatan Davutoğlu, başörtüsü yasağının da kendi iktidarları döneminde kaldırıldığını dile getirdi.

Bu yasağın kaldırılmasıyla başörtülü ve başı açık milletvekillerin geçen yıl TBMM'de onurla halkı temsil etiğini ifade eden Davutoğlu, "Bundan sonra bu memlekette bir daha hiçbir vatandaşımıza ayrımcılık yapılmayacak. Hiçbir vatandaşımıza kimse tepeden bakma haddi ve cüretini gösteremeyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, Türkiye'nin 12 sene önce küçük bir tankını dahi modernize edebilmek için başka ülkelere muhtaç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şimdi kendi uçağını, savaş gemisini yapabilen, kendi Altay tankını yapabilen, kudretli bir devlet inşa edildi. Şimdi böyle bir devletle, böyle bir devletin vatandaşı olmanızla gurur duyuyor musunuz? İşte bir devlet adamının başının dik olması için vatandaşlarının önce başının dik olması lazım. Gittiğiniz her yerde başınız dik mi? Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşı olmaktan onur duyuyor musunuz? Biz de dünyanın her yerinde sizi temsil etmekten büyük bir onur duyuyoruz. Allah bu devlete ve millete zeval vermesin. Orta Asya'dan, Horasan'dan gelip bu toprakları yurt edinen ve bu aziz bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandıran bu millete gelecekte de inşallah küresel güç olma kudretini nasip eylesin. İşte bunun için Emirgazi'den yola çıktık ve kimse bizim önümüzde duramaz. Dünyanın neresinde olursa olsun, Anadolu'ya, bizlere, sizlere ümit bağlayanları yalnız bırakmadık. Orta Asya'da, Kırgızistan'da kriz olduğunda ilk önce biz gittik. Afganistan'da Horasan diyarına Hazreti Mevlana'nın doğduğu diyarlara yardımları önce biz götürdük. Bosna Hersek'e önce biz yardım ettik. Kırım'daki tatar kardeşlerimize binlerce evi biz sağladık. Milliyetçilik yapmak sadece hamasi nutuk atmak değildir. Nerede olursa olsun al bayrağı en onurlu şekilde semalarda dalgalandırmaktır." - Konya

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Emirgazi Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title