Haberler

Bakan Davutoğlu: Engellere Boyun Eğmeyiz

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kim önümüze engel çıkarırsa çıkarsın, o engellere boyun eğmeyiz." dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kim önümüze engel çıkarırsa çıkarsın, o engellere boyun eğmeyiz. Biz hiçbir zaman bu milletten aldığımız emanetin hakkını vermeden, bu millete geri vermeyiz. Emaneti tekrar tekrar alır, hakkını vermek için gece gündüz çalışırız" dedi

Davutoğlu, Kadınhanı ilçesinde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 2002'den bu yana çok büyük imtihanlardan geçtiklerini belirtti.

2009 seçimlerinde AK Parti'yi kapatmaya kalktıklarını ifade eden Davutoğlu, "2009 seçimlerinde de bu millet AK Parti'ye istediği desteği verdi. Şimdi önümüzde 3 seçim daha var. Bunu bildikleri için kumpas kurdular, provokasyonlar yaptılar. Bu millet AK Parti'ye verdiği desteği keser diye.. Ama seçim kampanyası gösterdi ki bu millet kendisine rağmen oynanan oyuna hiçbir zaman izin vermez. Kendi iradesini hiçbir zaman tartışma konusu yaptırmaz. Kendi helal oylarıyla iktidara getirdiği kadrolara sahip çıkar" diye konuştu.

Davutoğlu, meydandakilerin tekbirleri üzerine, "Allah bu tekbirleri, bu ezanı, bu semalardan hiç dindirmesin. Hiçbir zaman bu al bayrağı da gökyüzünden indirmesin" ifadelerini kullandı.

"Namerdin önünde borç dilenen liderler nasip etmesin"

Sadece IMF'ye olan borcu kapatmakla kalmadıklarına dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bununla yetinmedik, onlara 5 milyar dolar kredi verdik. Mazlum ve masum halklara da 3 milyar dolarlık yardım elimizi uzattık. Şimdi bu izzeti, bu onuru sizlere yaşatan ve 150 yıllık dış borç prangasını kıran bu kadrolardan razı mısınız? Allah bir daha bu millete namerdin önünde borç dilenen liderler nasip etmesin. Bu devlete ve bu millete zeval vermesin. Bize öyle bir kudret nasip etsin ki; dünyanın her yerindeki mazlum milletlerin dertlerine deva olabilelim, yardımlarına koşabilelim. Siz destek verdiğiniz için biz buradayız. Hiçbir mevki, makam kendi başına değerli değildir. Her makamı değerli kılan iki rıza vardır; Hakkın ve halkın rızası. Allah bizi bu rızalardan uzak eylemesin."

Miting alanındakilerin "Vur vur inlesin" sloganları üzerine Davutoğlu  "Dinleyecek o kadar çok kulak var ki muhalefetten, uzaktakilerden, yakındakilerden, paralel yapıdan herkes dinleyecek. Bundan sonra millet konuşacak, onlar dinleyecek. Neden rahatsız olundu? Bu halka bütün özgürlük alanları açıldı. Hiçbir sivil toplum kuruluşu ve hayır kuruluşuna baskı kurulmadı. Onurla dünyanın her yerinde, her türlü hayır işini destekledik ve birileri rahatsız oldu. Bu milletin yükselişinden rahatsız olanlar bilsinler ki; bu millet bir kere harekete geçti mi hiçbir kudret bu milleti durduramaz" dedi.

Ardından Doğanhisar ilçesine geçen Davutoğlu, burada da vatandaşlara hitap etti.

Davutoğlu, 30 Mart seçimlerinin son gelişmelerle, artık sadece bir mahalli seçim olmadığını, son 12 yıl içinde katedilen mesafelerin, elde edilen kazanımların korunması meselesi olduğunu dile getirdi.

"Set çekmek isteyenler var"

2011 seçimlerinde verilen emanetin hakkını vermek için, al bayrağı dünyanın her yerinde en yükseklerde dalgalandırmak için çalıştıklarını anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi yaklaşık 3 yıl sora tekrar huzurunuza geldik. Rızanızı almak istiyorum. Sizin hakkınızı, hukukunuzu, onurunuzu, dünyanın her yerinde temsil ettik mi? Türkiye içinde hiçbir vatandaşımızın hakkının, hukukunun zedelenmesine rıza göstermedik. İnşallah göstermeyeceğiz. İşte milli irade çok önemli. Buna set çekmek isteyenler var. Bazıları istiyor ki; biz çalışalım ama nihai sözü onlar söylesinler. Bu böyle olmaz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da söz de karar da ilelebet sadece milletindir ve milletin olacak. Çanakkale Savaşı'nın 99. yılını 3 gün önce kutladık. Onlar bizim dedelerimizdi. Bu al bayraklar inmesin diye, onlar yedi düvele karşı durdular. Onların torunları olan bizler durur muyuz.. Kim önümüze engel çıkarırsa çıkarsın, o engellere boyun eğmeyiz. Biz hiçbir zaman bu milletten aldığımız emanetin hakkını vermeden, bu millete geri vermeyiz. Emaneti tekrar tekrar alır, hakkını vermek için gece gündüz çalışırız."

Davutoğlu, bu seçimin sadece Türkiye için önemli olmadığını, bu topraklardan ümit besleyen, başı sıkıştığında Anadolu'ya bakan bütün mazlumlar için de önem taşıdığını söyledi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Kadınhanı Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title