Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suudi Mevkidaşı Adel Al-Jubeir ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a yapacağı iki günlük ziyaretini bugün Riyad'dan başlatarak programını erkene alarak Cidde'ye geçecek, ardından da özel programında bulunan Umre ziyareti için Mekke ve Medine'ye gideceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a yapacağı iki günlük ziyaretini bugün Riyad'dan başlatarak programını erkene alarak Cidde'ye geçecek, ardından da özel programında bulunan Umre ziyareti için Mekke ve Medine'ye gideceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile Riyad'a geldi.

Erdoğan, Riyad Kral Halid Uluslararası Havalimanı Kraliyet Terminali'nde, Suudi Arabistan Devlet Bakanı Prens Mansur bin Mutaib bin Abdulaziz Al Suud, Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Devlet Bakanı Musaad bin Muhammed Al-Aiban, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Yunus Demirer, Cidde Başkonsolosu Fikret Özer ve diğer yetkililer karşıladı. Erdoğan'ın havalimanında karşılaması ve diğer programları basın mesuplarına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı El Yamamah Sarayı'nda resmi törenle karşıladı. Kral Selman, El Yamamah Sarayı Kraliyet Divanı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti dolayısıyla öğle yemeği verdi ve ardından iki lider, gerçekleştirilecek heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

TASLAKTAKİ ANLAŞMALARIN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞMEDİ

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan'nda katılacağı belirtilen taslak programdaki iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreninin yapılmadığı Cumhurbaşkanlığı kaynakları tarafından duyurulurken yapılması ön görülen anlaşmaların neler olacağı öğrenilemedi. CİDDE'YE BİR GÜN SONRA GİDECEKTİ

Erdoğan, bu akşam taslak programında görünen Suudi Arabistan Veliaht Vekili Prens Muhammed bin Salman bin Abdülaziz Al Suud ile Veliaht Prens Muhammed bin Naif bin Abdulaziz Al Suud'u kabul edecek.

Erdoğan, yine taslak programına göre yarın (Çarşamba günü) saat 12.30 da Cidde'ye geçmesi planlanırken, Riyad'dan bu gece Cidde'ye geçeceği bildirildi.

Erdoğan ve beraberindekiler bu gece Cidde Kral Abdülaziz Havalimanı'ndan Kraliyet Misafirhanesine geçecek. Erdoğan'ın yarın ki Cidde taslak programında ise, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Madani'yi kabul görünüyor. Erdoğan daha sonra Cidde Kraliyet Misafirhanesinden Mekke Kraliyet Misafirhanesi'ne geçecek ve burada Umre yapacak. Erdoğan, Perşembe günü ise Cidde Kral Abdülaziz Havalimanı'ndan Medine'ye geçecek. Hz. Muhammed'in kabrini ziyaret edeceği öğrenilen Erdoğan ve beraberindeki heyetin aynı gün öğleden sonraki saatlerde İstanbul Atatürk Havalimanı'na hareket edeceği öğrenildi. DIŞİŞLERİ BAKANLARI ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel Al-Jubeir bu akşam saatlerinde ortak basın toplantısı düzenleyecek. - Riyad

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suudi Arabistan Emine Erdoğan Riyad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title