Haberler

Türk-Rus İlişkilerinde Bakan Çavuşoğlu'dan İki Önemli Telefon Görüşmesi

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, Kazakistan ve Kırgızistan Dışişleri Bakanları ile yaptığı görüşme, Türk-Rus ilişkilerinin düzeltilmesi girişimleri çerçevesinde dikkat çekici bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 24 Haziran Cuma günü Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan İdrisov ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdildayev ile birer telefon görüşmesi yaptı. Görüşmelerde, ikili ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Siyasi ve diplomatik çevrelerde, görüşmelerde; bölgesel gelişmelerle ilgili olarak önemli konulardan birini Türkiye - Rusya ilişkilerinin oluşturduğu yorumları yapıldı.

Bu iki telefon görüşmesinin mahiyetini anlamak için son dönemde yaşanan gelişmelere bakmak gerekiyor.

Rusya hava kuvvetlerine ait Su-24 savaş uçağı 24 Kasım 2015'te Suriye sınırında Türk Hava Kuvvetleri tarafından sınır ihlali gerekçesiyle düşürüldü. Bu olay, iki ülke arasında ciddi bir gerilime neden oldu.

RUSYA'NIN YANINDA YER ALMIŞLARDI

Bu olayın ardından Bağımsız Devletler Topluluğu savunma ittifakına üye 6 ülke, düşürülen Rus savaş uçağı ile ilgili olarak Rusya'nın yanında olduğunu açıklamıştı. Bu ülkeler arasında Kazakistan ve Kırgızistan da vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya'nın milli günü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderidği tebrik mektubunun ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi konusunda bazı emareler ortaya çıkmaya başlamıştı.

Çavuşoğlu'nun, Kırgızistan ve Kazakistan dışişleri bakanları ile telefon görüşmesi, bu çerçevede önem kazandı.

SUUDİ ARABİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI İLE DE GÖRÜŞTÜ

Çavuşoğlu dün ise Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında önümüzdeki döneme ilişkin ziyaret takviminin gündeme geldiği öğrenildi. Görüşmede ayrıca, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ile Türkiye arasında düzenlenecek 5. Stratejik Diyalog toplantısının tarihi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede bölgesel konuların da ele alındığı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Suudi Arabistan Kırgızistan Kazakistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title