Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Gölbaşı Özel Harekat'ı Ziyaret Etti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Gölbaşı Özel Harekat'ı ziyaret ettiDışişleri Bakanı Çavuşoğlu Gölbaşı Özel Harekat'ı ziyaret ettiDIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, darbe kalkışmasında hedef haline gelen ve 43'ü özel harekatçı 50 polisin şehit olduğu Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne ziyarette bulunarak, karanfil bıraktı, dua etti, olayın yaşandığı gece hakkında bilgi aldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Gölbaşı Özel Harekat'ı ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Gölbaşı Özel Harekat'ı ziyaret etti

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, darbe kalkışmasında hedef haline gelen ve 43'ü özel harekatçı 50 polisin şehit olduğu Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne ziyarette bulunarak, karanfil bıraktı, dua etti, olayın yaşandığı gece hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Basan Mevlüt Çavuşoğlu, emniyet ve ilgili kurumlardan aldıkları bilgiler doğrultusunda Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) mücadele kapsamında çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

LAZER GÜDÜMÜL FÜZELERLE KAHRAMAN POLİSİMİZİ HEDEF ALMIŞLAR

Bakan Çavuşoğlu, "Özel Harekata bugün ziyarette bulunuyoruz. Gördüğünüz gibi darbe girişiminde bulunan hainler, alçaklar lazer güdümlü füzelerle kahraman polisimizi hedef almışlardır. Daha önceden plan yapmışlar, bu plan çerçevesinde saldırılarını gerçekleştirdiler. Amaçları, bu darbeye en güçlü girişimi yapabilecek polisimizi ve Özel Harekatımızı etkisiz hale getirmek ve darbe girişimini başarmak. Ama sade burada değil, İstanbul olsun, Ankara il Emniyet olsun, bir çok yerde polisimizi bu şekilde hedef almalarına rağmen kahraman polisimiz, nasıl Türkiye'yi tüm tehditlere karşı, teröre karşı canını vermek uğruna, şehit olmak uğruna mücadele ettiyse, milletimizle bütünleşerek bu darbecilere bu hainlere karşıda mücadelesini sürdürdü. İnşallah hukuk çerçevesinde bunların da hesabı sorulacak. Ben buradan tüm şehitlerimize buradan Allahtan rahmet, başsağlığı diliyorum. Milletçe bunun üstesinden geleceğiz" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN DA BU HAİNLERDEN TEMİZLENMESİ GEREKİYOR

Darbe girişiminin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan kaç kişinin tasfiye edildiği, bunların ne kadarının büyükelçi olduğuna yönelik bir soruya Bakan Çavuşoğlu, "Bizim bakanlığa da FETÖ terör örgütüne bağlı kişiler sistematik olarak sızmış. Sınav yöntemi değiştirilmiş. Seçmeli sınava geçilmiş. Sorular ve cevaplar bunlara verilmiş. Sistematik olarak a başka kurumlardan da bizim kurumlara geçişler olmuş. Şimdi bunların hepsini tespit ediyoruz. Şu ana kadar iki büyükelçinin ilişiğini kestik. Geçen sene zaten 34 kişiyi bakanlığımızdan göndermiştik. Şimdi onların da devlet ile ilişkisi kesildi. Ayrıca çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda merkezde bulunan 88 kişinin de ilişkisini kestik. Ama üzerinde çalışanlar var, yurt dışında çalışanlar var. Kaçmaya çalışanlar var. Örneğin Kazan'da görev yapan başkonsolosluk memuru Japonya üzerinden Moskova'ya kaçtı. Tüm bunların tespitlerini yaptık. Bunlar ile ilgili de işlem devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı'nın da bu hainlerden temizlenmesi gerekiyor. Biz tüm programlarımız ile birlikte FETO terör örgütünün ne olduğunu, bulunduğu ülkelerde nasıl bir yapılanmanın içinde olduğunu muhataplarımıza iletiyoruz. Biz yıllarca, özellikle 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra gerek Avrupa Birliği, gerek Uluslararası konseyler, gerekse Uluslararası örgütler ve ülkelere bu terör örgütünün yapılandığı yerlere isimler vererek anlatıyorduk. Özellikle Avrupalı dostlarımız hiç bir zaman bu varlığı kabul etmek istemediler" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Mevlüt Çavuşoğlu Politika Güncel Haberler

title