Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "(Fırat Kalkanı Harekatı) Eğer Ypg/pyd Bulundukları Yerlere...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "(Fırat Kalkanı Harekatı) Eğer YPG/PYD bulundukları yerlere çekilmezlerse ve DAEŞ'a karşı operasyon yapan Özgür Suriye Ordusu'na saldırmaya devam ederse biz de gereğini yaparız. Hani YPG iyiydi, hani YPG DEAŞ'a karşı mücadele ediyordu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "(Fırat Kalkanı Harekatı) Eğer YPG/PYD bulundukları yerlere çekilmezlerse ve DAEŞ'a karşı operasyon yapan Özgür Suriye Ordusu'na saldırmaya devam ederse biz de gereğini yaparız. Hani YPG iyiydi, hani YPG DEAŞ'a karşı mücadele ediyordu. Neden DEAŞ'e karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu'na, yerel güçlere, ılımlı muhalefete saldırıyor. Demek ki YPG/ Pkk'nın amacı DEAŞ'la mücadele değildir, kendi kantonunu oluşturmaktır. Şu andaki operasyonları da buna yönelik bir tehdit olarak görüyor. Esasen burada bir terör koridorunun oluşmasına müsaade etmeyeceğimizi başından beri söyledik. Dolayısıyla adam gibi durmazlarsa biz de gereğini yaparız."

Kaynak: AA / Politika

Suriye PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title