Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, teröristlerin kökü kazınana kadar terörle mücadelenin süreceğini belirterek, "Bu er meydanları olduğu sürece bu ay yıldızlı bayrak her zaman gönderde olacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, teröristlerin kökü kazınana kadar terörle mücadelenin süreceğini belirterek, "Bu er meydanları olduğu sürece bu ay yıldızlı bayrak her zaman gönderde olacak." dedi.

Çavuşoğlu, Kumluca Belediyesince bu yıl 17'ncisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında organize edilen Kumluca Güreşleri'ne katıldı.

Müsabakaların yaptığı Karatepe Stadı'nda davul zurnayla karşılanan Çavuşoğlu, baş cazgırın yaptığı anonsu dinledi, beraberindekilerle er meydanınında tur atarak, halkı selamladı.

Çavuşoğlu, buradaki konuşmasında, üzücü bir haber aldığını, er meydanının güreşçilerinden Mehmet Yeşil Yeşil'in babası Süleyman Yeşil'in Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu söyledi.

Yeşil'e Allah'tan rahmet dileyen Çavuşoğlu, "Bugün Gaziantep'te de Nusaybin'de de şehitlerimiz var. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şunu bilsinler, kalleş teröristler şunu bilsin. Bu er meydanları olduğu sürece, Türkü, Türkiye'yi kimse yenemez. Bu alçak teröristler bilsin, onların kökünü kazıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu er meydanları olduğu sürece bu ay yıldızlı bayrak her zaman gönderde olacak. Hem Türkiye'de hem de dünyanın her köşesinde bu ay yıldızlı bayrak dalgalanacak." diye konuştu.

Çavuşoğlu, terör örgütlerinin hepsiyle mücadele ettiklerini belirterek, DAEŞ, PKK, DHKP-C ve paralel yapıyla mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini vurguladı.

Geleneksel Kumluca güreşlerini düzenleyen Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya teşekkür eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bu sene Kumluca meydanı, er meydanı gerçekten her senekinden daha fazla kalabalık, daha coşkulu. İşte ata sporumuza atalarımıza böyle sahip çıkacağız. Geçmişimizden utanmıyoruz. Allah'ın izniyle atalarımızdan miras aldığımız geleneklerimizi yaşatıyoruz, yaşatacağız. Bu güreşler tek başına belediye başkanımızın çabalarıyla olmaz. Ona destek verenlerimiz var, ağalarımızdan, cazgırlarımıza güreş federasyonumuzdan işadamlarımıza kadar hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu vesiyle bu meydandaki yiğitlerimize başarılar diliyorum. Rabb'im onlara güç kuvvet versin."

Konuşmasının ardından tribünden müsabakaları izleyen Çavuşoğlu, başpehlivanlık müsabakaları için kura çekimine de katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Mehmet Yeşil Karatepe Kumluca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title