Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PTT 1. Lig'de mücadele eden Multigroup Alanyaspor'u ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PTT 1. Lig'de mücadele eden Multigroup Alanyaspor'u ziyaret etti.

Bakan Çavuşoğlu'nu kulüp binası önünde Kaymakam Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kulüp başkanı Hasan Çavuşoğlu ve kulüp yöneticileri karşıladı.

Kulüp binasına geçerek burada futbolcular ve teknik heyet ile tek tek tokalaşan Çavuşoğlu, konuşmasında Multigroup Alanyaspor ile gurur duyduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, Multigroup Alanyaspor'un oynadığı futbol ile Türkiye'nin takdirini kazandığını kaydederek, "Alanyaspor kaybettiği ya da berabere kaldığında Ankara'da kimi görsem mutlaka bir yorum yapıyor. Herkesin Alanyaspor'a, sizlere büyük bir sempatisi var. Bu benden dolayı değil, sizlerin ortaya koyduğunuz kaliteli oyun ve mütevazı imkanlarla ligde göstermiş olduğunuz genel anlamdaki performanstandır" dedi.

Son zamanlarda Adana deplasmanında ve kendi sahalarındaki maçta şansızlıklar yaşandığını dile getiren Çavuşoğlu, bu maçlarda son dakikalarda yenilen gollerle 2'şer puan kaybı yaşandığını hatırlattı. Samsunspor yenilgisinin ise her takımın başına gelebilecek bir kaza olarak değerlendirdiğini ifade eden Çavuşoğlu, bu kadronun, son maçlardaki kaybedilen puanları telefi edebilecek durumda olduğunu kaydetti.

Alanyaspor maçlarını ve futbolcuların performanslarını yakından takip ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Mesela Gökay geçen maçta sonradan oyuna girdi. Bazı arkadaşlıklarımız ise sakatlık yaşadı. Devre arasında takıma yeni oyuncularımız katıldı. Galip geldi, Emre Antalyaspor'dan geldi. Özgür, Sezer ve Sernas ile kadromuza takviye yapıldı ama şu anki mütevazı kadroyla da ligin en iyi kadrolarından birini kurduk" diye konuştu.

Çavuşoğlu, transferlerde yıldız oyuncular getirmenin başarı için yeterli olmadığını vurgulayarak başarı için takım olmak gerektiğinin altını çizdi. Multigroup Alanyaspor ile bunu bir kez daha gördüklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Bu başarıyı getiren sizler her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Bunu gönülden söylüyorum. Sezonun sonuna doğru giderken motivasyon olsun diye demiyorum. Gönülden geçenleri söylüyorum. Daha iyisini hak ediyorsunuz" dedi.

Multigroup Alanyaspor'un oyuncusuna, teknik kadrosuna borcu olmayan, olsa da kısa sürede kapatan ama dürüstçe davranan ve her sporcunun gelmek istediği bir kulüp olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Ben bugüne kadar hangi görevde olursam olayım, Alanyaspor teknik direktörüne, kadrosuna 'şu oyuncuyu oynatın, alın' veya 'şu teknik direktörle çalışın' demedim. Bu benim prensibimdir. Bunu da doğru bulmuyorum. Siyasetçiler futbolun içine doğrudan müdahaleyle karışmamalı. Bizim görevimiz dışarıdan gücümüz yettiğince destek vermek" diye konuştu.

Çavuşoğlu, Alanya olarak iyi ve kötü gününde takımın, yanında olacaklarını kaydederek, futbolculara sakatlık olmadan başarılı bir sezon geçirmelerini diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Adem Murat Yücel Mevlüt Çavuşoğlu Hasan Çavuşoğlu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title