Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ABD'ye Sert Cevap: Bilgisizlik, Cahillik

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'den gelen "Generallerin tasfiye edilmesi IŞİD'le mücadeleye zarar verir" eleştirilerine " Türkiye'nin IŞİD, PKK ve diğer örgütlerle mücadele konusunda asker kapasitesini sadece bunlarla sınırlı tutmak art niyet yoksa bilgisizlik ve cahillikten kaynaklanıyor." diyerek cevap verdi.

TALİHSİZ AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı'nın açıklamasını 'talihsiz' olarak değerlendirdi.

"BİLGİSİZLİK VE CEHALET"

Çavuşoğlu, ordudaki tasfiyelerin IŞİD'le mücadeleyi zayıflatmanın aksine savaşı daha güvenilir, temiz ve etkili hale getireceğini belirtti. Çavuşoğlu, ABD'den gelen eleştirilere de cevap vererek " Türkiye'nin IŞİD, PKK ve diğer örgütlerle mücadele konusunda asker kapasitesini sadece bunlarla sınırlı tutmak art niyet yoksa bilgisizlik ve cahillikten kaynaklanıyor. ABD'li generaller sadece paralel yapıya mensuplar IŞİD ile mücadele ediyor derlerse, bunu şiddetle reddederiz." dedi.

"RUSYA, NATO VE AB'YE ALTENATİF DEĞİL"

Rusya'yla normalleşme sürecine de değinen Çavuşoğlu, Moskova'yla ilişkilerin NATO ve Avrupa Birliği'ne bir alternatif olmadığını vurguladı.

"MÜTTEFİKLERİMİZ HAPSE KONDU"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, ABD'nin Türk ordusundaki birçok müttefikinin hapse konduğuna dair açıklamada bulunmuştu.

Votel, Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin, IŞİD'le mücadelede uzun vadeli etkileri olabileceğine dair endişeleri olduğunu dile getirmişti.

"SORUNLARI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Aspen Güvenlik Forum'unda konuşan Votel, İncirlik Üssü kapsamında operasyonların normale dönmesine karşın uzun vadede terörle mücadelede sorun yaşanabileceğini savunarak, "Şu an bu sorunları gidermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde rol oynayan çok sayıda yetkilinin görevden alındığını ya da uzaklaştırıldığını belirtmişti.

Clapper da Votel gibi bunun IŞİD'le mücadelede Türk-Amerikan işbirliğine engel olabileceğini öne sürmüştü.

Kaynak: AA / Dünya

Türkiye PKK Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title