Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu (1) Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin ve hatta bizzat Obama'nın Münbiç operasyonu bittikten sonra oradaki demokratik güçlerin içinde bulunan PYD'lilerin tekrar Fırat'ın doğusuna geçeceğine yönelik sözü var. Şimdi ABD'nin bu sözünü tutması gerekiyor. Beklentimiz de budur. Bu konudaki temaslarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezindeki ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Münbiç'in DAEŞ'ten alınması sonrası Türkiye'nin beklentisinin sorulması üzerine Çavuşoğlu, bu konuda bizzat ABD Lideri Barack Obama'nın operasyon bittikten sonra oradaki demokratik güçlerin içinde bulunan PYD'lilerin tekrar Fırat'ın doğusuna geçeceğine yönelik sözü olduğunu hatırlattı. Çavuşoğlu, "Şimdi ABD'nin bu sözünü tutması gerekiyor. Beklentimiz de budur. Bu konudaki temaslarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Washington yönetimi, PYD'nin bazı yerel Arap unsurlarla Fırat nehrinin batısında operasyonlara katılması gerektiğinde ısrarcı olmuştu. Örgütün Suriye'de uygulamaya koymak istediği planlar konusunda Washington'u uzun süredir uyaran Ankara ise müttefiklik ilişkileri çerçevesinde Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehlikeye atan adımlardan kaçınılması gerektiğini vurgulamıştı.

ABD yönetimi, Fırat'ın batısındaki Münbiç'in DAEŞ'ten alınmasının ardından operasyonlara katılan PYD'nin ilçeyi terk edeceğine dair Türkiye'ye güvence vermişti.

FETÖ elebaşının iadesi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iade süreciyle ilgili sürecin devam ettiğini, Adalet Bakanlığının hazırladığı belgelerin ve tutuklama taleplerinin ABD Dışişleri Bakanlığı üzerinden ABD Adalet Bakanlığına iletildiğini belirten Çavuşoğlu, "Şimdi darbe girişimiyle ilgili edinilen bilgiler, belgeler, deliller toplanıyor ve bu süreçte siyasi görüşmelerimizi devam ettiriyoruz." diye konuştu.

ABD'den Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyetin, 23-24 Ağustos'ta Türkiye'ye geleceğini hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Dün de açıklandı, 24 Ağustos'ta Biden geliyor. Daha önce Kerry de gelmek istediğini söylemişti. Kerry yerine Biden gelecek, Amerikalılar böyle bir karar verdi. Daha sonra Adalet Bakanımızla birlikte biz de bu dosya oluştuktan sonra Washington'a giderek hem bu dosyayı ileteceğiz hem de Gülen'in neden iade edilmesi gerektiğini ABD'li muhataplarımıza anlatacağız."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Barack Obama Türkiye Münbiç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title