Haberler

Dışişleri: Agit Gözlemcilerinin Serbest Bırakılması Yoğun Temas ve Girişimler Yapıldı

Ukrayna'da 32 gün rehin tutulan aralarında Mehmet Kılıç'ın da bulunduğu dört AGİT gözlemcisinin serbest bırakılmasının ardından Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin gözlemcilerin en kısa zamanda serbest bırakılması için ilk günden bu yana yapılan çalışmalara dikkat çekerken, "Sayın Bakanımızca çeşitli düzeylerde ilgili ülkeler ve sözkonusu gruplar üzerinde etkinliği olan taraflar nezdinde yoğun temas ve girişimlerde bulunulmuş" dedi.

Ukrayna'da 32 gün rehin tutulan aralarında Mehmet Kılıç'ın da bulunduğu dört AGİT gözlemcisinin serbest bırakılmasının ardından Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin gözlemcilerin en kısa zamanda serbest bırakılması için ilk günden bu yana yapılan çalışmalara dikkat çekerken, "Sayın Bakanımızca çeşitli düzeylerde ilgili ülkeler ve sözkonusu gruplar üzerinde etkinliği olan taraflar nezdinde yoğun temas ve girişimlerde bulunulmuş" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ukrayna'da gerilimin düşürülmesi ve barışın sağlanmasına katkı sağlamak üzere konuşlandırılan, buna ilaveten Cenevre mutabakatının uygulanmasında öncü rol üstlenen AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'nda gözlemci olarak görev yapmakta iken üç gözlemciyle birlikte Donetsk'te 26 Mayıs'ta silahlı bir grup tarafından alıkonan ve 32 gündür rehin tutulan Memet Kılıç'ın 26 Haziran'da serbest bırakıldığına dikkat çekilerek Estonya, Danimarka ve İsviçreli diğer gözlemcilerin de Mehmet Kılıç'la birlikte serbest kaldığı belirtiliyor.

Serbest kalan gözlemcilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildiğini kaydeden Bakanlık, "Gözlemcilerin en kısa zamanda serbest bırakılması için, ilk günden bu yana AGİT İsviçre Dönem Başkanlığı, AGİT Özel Gözlem Misyonu ve ilgili diğer ülkelerle istişare ve eşgüdüm içinde çalışılmış, Sayın Bakanımızca çeşitli düzeylerde ilgili ülkeler ve sözkonusu gruplar üzerinde etkinliği olan taraflar nezdinde yoğun temas ve girişimlerde bulunulmuş; gözlemcilerin durumları Kiev Büyükelçiliğimiz ve AGİT Daimi Temsilciliğimizce yakından takip edilmiştir" dedi.

Ukrayna'da gerilimin düşürülmesi ve barışın sağlanmasına katkı sağlamak üzere konuşlandırılan, buna ilaveten Cenevre mutabakatının uygulanmasında öncü rol üstlenen AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'nda gözlemci olarak görev yapmakta iken üç gözlemciyle birlikte Donetsk'te 26 Mayıs'ta silahlı bir grup tarafından alıkonan ve 32 gündür rehin tutulan vatandaşımız Memet Kılıç'ın, Estonya, Danimarka ve İsviçreli diğer gözlemciler ile birlikte 26 Haziran'da serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada şöyle devam ediliyor:

"Gözlemcilerin en kısa zamanda serbest bırakılması için, ilk günden bu yana AGİT İsviçre Dönem Başkanlığı, AGİT Özel Gözlem Misyonu ve ilgili diğer ülkelerle istişare ve eşgüdüm içinde çalışılmış, Sayın Bakanımızca çeşitli düzeylerde ilgili ülkeler ve sözkonusu gruplar üzerinde etkinliği olan taraflar nezdinde yoğun temas ve girişimlerde bulunulmuş; gözlemcilerin durumları Kiev Büyükelçiliğimiz ve AGİT Daimi Temsilciliğimizce yakından takip edilmiştir.

Keza, AGİT Özel Gözlem Misyonu Başkanı Büyükelçi Ertuğrul Apakan, Ukrayna makamlarıyla işbirliği halinde büyük gayret göstermiş ve gözlemcilerin salimen serbest bırakılmasına yönelik hassas temas ve görüşmeleri ekibiyle birlikte başarıyla yürütmüş ve sonuçlandırmıştır."

-"MEHMET KILIÇ'IN EN KISA SÜRE İÇERİSİNDE ÜLKEMİZE İNTİKALİ ÖNGÖRÜLMEKTEDİR"-

Açıklamada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Memet Kılıç'la serbest bırakılmasının ardından görüşerek geçmiş olsun dileklerini ilettiği, ayrıca Kılıç'ın ailesiyle de görüştüğüne dikkat çekilen açıklamada "Vatandaşımız Memet Kılıç'ın AGİT ile eşgüdüm halinde, gerekli tertibatın alınmasını müteakip en kısa süre içerisinde ülkemize intikali öngörülmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: ANKA / Dünya

Dışişleri Bakanlığı Mahsum Korkmaz Mehmet Kılıç Ukrayna Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title