Haberler

Dışişleri Bakanlığı'ndan Taraf'ın Haberine Yalanlama

Güncelleme:

Dışişleri, Taraf gazetesinin "Süleyman Şah Türbesi IŞİD'e teslim ediliyor" başlıklı haberiyle ilgili "İddialar büyük bir sorumsuzluk örneğidir" açıklaması yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı, Musul Başkonsolosluğu personelinin en kısa zamanda sağ salim Türkiye'ye dönmelerinin sağlanması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

"BU İSTİSMAR KABUL EDİLEMEZ"

"IŞİD, Musul Konsolosluğu'nda rehin aldığı 49 personeli serbest bırakma karşılığında, Türkiye'nin yurtdışındaki tek toprağı olan 928 yıllık Süleyman Şah Türbesi'ni istedi. Hükümet kabul etti" şeklinde iddiaların yer aldığı haberler bazı basın yayın organlarında yer alırken Dışişleri Bakanlığından da bir açıklama geldi. Bakanlık açıklamasında, "Bugün (21 Ağustos) bazı basın-yayın organlarında Musul Başkonsolosluğumuz personelinin rehin alınması konusu? etrafında ortaya atılan asılsız iddialar büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Ulusal güvenlik ve vatandaşlarımızın selameti gibi konuların istismarı hiç bir şekilde kabul edilebilecek ve basın özgürlüğü çerçevesinde ele alınabilecek bir davranış değildir" denildi.

"BU TÜR YAYINLARA İTİBAR ETMEYİN"

"Böylesine hassas bir konuda gazetecilik ve basın ahlakına uygun hareket edilmesi, mesnetsiz, spekülatif ve sorumsuzca yayınlarla kamuoyunun yanlış yönlendirilmesinden özenle kaçınılması" gerektiğinin altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Tüm basın-yayın kuruluşlarını bu konuda gereken duyarlılığı göstermeye, kamuoyumuzu da bu tür yayınlara itibar etmemeye davet ediyoruz. Musul Başkonsolosluğumuz personelinin en kısa zamanda sağ salim ülkemize dönmelerinin sağlanması için ilgili tüm kuruluşlarımız eşgüdüm halinde çalışmalarını sürdürmektedir."

Kaynak: ANKA / Dünya

Süleyman Şah Türbesi Dışişleri Bakanlığı Türkiye Musul Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500

Yorumlar (56)

uğur yalçın:

taraf söylüyorsa doğrudur....ateş olmayan yerden duman çıkmaz...

38
12
yanıtYanıtla
oturan boga:

bu tür haberlere inanmak cehalet ve saflıktır.

8
35
yanıtYanıtla
....gpbeyazity@yahoo.com:

DAHA NİCE HABERLER YALANLANIP SONRADAN DOĞRU OLDUĞUNU GÖRDÜK...

yanıt0
yanıt0
kadir gökçe:

ha konsolosluğu teslim etmişsiniz ha türbeyi ne farkeder ikiside bizim toprağımız

33
3
yanıtYanıtla
Mert:

Ha türk konsoloslugu ha türbe ikiside türk topragi bizde koca millet izliyoruz. Akkoyunlara biri konsolosluk topraginin ne oldugunu biri lütfen anlatsin. Gerci pardon anlamak icin beyin gerekiyor

30
3
yanıtYanıtla
KILIÇ:

DOGUYU PKK TA TESLİMETTİNİZ TÜRBEYİ DE İŞİDE TESLİM EDERSİNİZ BEKLİNTİ KALMADI O ASKER BOSTANMI YETİŞTİRİYOR HER GÜN PKK EYLEM YAPIYOR LEŞ GELMİYOR.

24
9
yanıtYanıtla
sedat yakup:

BU TARAF GAZETESİ CIA M16 BND MOSSAT İSTİHBARAT KURULUŞLARINA MI ÇALIŞIYOR .

8
22
yanıtYanıtla
ALPARSLANty@sd.com:

Hayir, Kanalizasyon medyasina nazire yapip ''GAZETECILIK'' denen birsey yapiyorlar:)

yanıt0
yanıt0
Pelin:

Yanlız işin enteresan tarafı akp ile ilgili bugüne kadar doğru çıkmayan iddia da olmadı :)

26
2
yanıtYanıtla
Öğrenemediniz gittiomeralperozsoy@yahoo.com:

Elinizi dilinizi eşek arısı soksun! İşiniz gücünüz onu bunu eleştirmek oturduğunuz yerden! Ama kendiniz daha bir milletin karakteri olan dilinizi yazıp okuyamıyorsunuz! YANLIZ ne ya! YALNIZ o YALNIZ tamam mı! Senin gibilerden kurtulmalı bu ülke!

yanıt0
yanıt0
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title