Haberler

Disiad Çatışmaların Durması İçin Ankara ve İstanbul'da Temaslarda Bulundu

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, çatışmalı ortam ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle İstanbul ve Ankara’da bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunduklarını belirterek, görüştükleri tüm siyasi partilerin ve kurumların bir an önce çözüm sürecine dönülmesi için kendileri ile hemfikir olduğunu vurguladı.

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, çatışmalı ortam ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle İstanbul ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunduklarını belirterek, görüştükleri tüm siyasi partilerin ve kurumların bir an önce çözüm sürecine dönülmesi için kendileri ile hemfikir olduğunu vurguladı. Baysal, PKK'nın ateşkes ilan etmesinin seçimlerin doğru bir zeminde yapılmasına olanak sağlayacağını da dile getirdi.

DİSİAD, çatışmalı ortamın sona ermesi amacıyla Ankara ve İstanbul'da CHP, HDP, ABD, İngiltere, AB ve Rusya büyükelçilikleri ile Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nu (TÜRKONFED) ziyaret ederek, çeşitli görüşmelerde bulundu. Görüşmelerin sonuçları, bugün Diyarbakır'da bulunan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Toplantıda konuşan DİSİAD Başkanı Burç Baysal, 7 Haziran seçimlerinden sonra bölge ve Türkiye genelinde meydana gelen siyasi istikrarsızlık ile çatışmalı ortamın her kurum ve birey gibi kendileri de derinden üzdüğünü belirtti. Bu nedenle, bir sivil toplum kuruluşu anlayışı ve duyarlılığı ile tekrardan çözüm sürecine dönülmesi ve kalıcı barışın tesis edilmesi için ziyaretlerde bulunduklarını anlatan Baysal, görüşmelerde DİSİAD heyetinin genel anlamda çatışmalı ortamın sona emesi için parti ve kurumlardan destek ve duyarlılık konusunda daha fazla hassasiyet içerisinde olmalarını istediğini vurguladı.

"EYLEMSİZLİK İÇİN YÜKSEK SESLE ÇAĞRI YAPMALARINI İSTEDİK"

Görüşmelerinde, bütün kurumların yaşanan bu çatışmalı ortam yüzünden kaygı ve üzüntü içerisinde olduklarını gördüklerine dikkat çeken Baysal, "Bir an önce çözüm süreci içerisinde görüşmelerin başlaması, PKK'nın ateşkes ilan etmesi ve devletin de gerekli adımlar atması şeklinde yüksek bir algıya sahip olduklarını gördük. Büyükelçilerle yaptığımız görüşmelerde, mayıs ayından beridir bölgede ihracat yapan firmaların ihracatlarının durma noktasına geldiğini ve istikrarsızlığın devamı halinde bölgenin ekonomik olarak durma noktasına geleceğini ve bir ekonomik örgütlenme olarak derin endişelerimiz olduğu yönünde tespitlerimizi ilettik. Siyasi partilerle olan görüşmelerimizde HDP Eş Genel Başkanı sayın Selahattin Demirtaş'a, PKK'ya eylemsizlik için daha yüksek sesle çağrılar yapmaları gerektiğini aksi takdirde 1 Kasım seçimlerinin demokratik bir ortamda gerçekleşmeyeceği ve bu durumun ülkeyi büyük bir kaosa götüreceğini ifade ettik. Kendileri de çağrılarımızı olumlu bulduklarını bu yönde kendilerinin de büyük bir çaba içerisinde olduklarını ifade ettiler. CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile olan görüşmelerimizde seçim beyannamelerinde özellikle gençler için olan 4 madde konusunun demokrasi için önemli olduğunu ve bunun için CHP'den daha duyarlı davranmalarını ve seçim güvenliği konusunda mutlaka inisiyatif almaları yönündeki görüşlerimizi paylaştık. Sayın Kılıçdaroğlu da daha yoğun mesai harcayacaklarını ve seçim güvenliğini konusunda mutlaka müdahil olacaklarını iletti" dedi.

"BİZİMLE AYNI KAYGILARI PAYLAŞIYORLAR"

Partiler ve kurumların ziyaretlerini oldukça pozitif değerlendirdiklerini ve kendileri ile aynı kaygıyı paylaştıklarını anlatan Baysal, "Çatışmalı sürecin bir an önce bitmesi gerektiğini ve uzaması halinde daha vahim sonuçlara neden olacağının altını çizdiler. Sorunun çözümü için ellerinden geleni yaptıklarını belirtirken, bundan sora da imkanlar dahilinde tekrar görüşmelerin başlaması için herkesin bu anlamda inisiyatif alacağını söyledikleri belirtmek isterim. Ortak paydamız olan barış ve huzurun ertelenmeyecek kadar acil bir durum olduğunu ve tarafların zaman kaybetmeden hemen çözüm sürecine geri dönmesi gerektiğini de paylaşmak isteriz. Cumhurbaşkanı ve başbakandan randevu taleplerimiz oldu. Onlardan da yanıt beklediğimiz bilgisini belirtirim" diye konuştu.

Baysal, açıklamalarının ardından gazetecilerin soruları da yanıtladı. Bir gazetecinin ABD ve İngiltere büyükelçilerinin yaşanan olaylara bakış açıları ile ilgili sorusunu yanıtlayan Baysal, "Amerika ve İngiltere demokratik bir Türkiye'nin, demokrasi içerisinde yürüyen ve çatışma ortamından çıkmış bir Türkiye'nin Ortadoğu'yu stabil hale getireceğini deklare ettiler. Türkiye'nin içinde bulunduğu çatışmalı ortamdan çıkmakla ilgili inisiyatiflerini örgütün eylemsizliğe geçmesiyle kullanabileceklerini belirttiler" dedi.

Baysal, örgütün seçime kadar ateşkes ilan etmesine yönelik bazı açıklamaların olduğu yönündeki bir soruyu da, "Tabi ki Diyarbakır sivil toplum örgütleri defalarca örgüte bu anlamda çağrılar yaptı. Bunun gerçekleşmesi bizler adına sevindiricidir. Örgütün özellikle seçim süreci içerisinde bir eylemsizliğin içerisine gitmesi Türkiye'de oluşabilecek siyasi ortamın doğru bir zemin içerisinde gitmesine olanak yaratacaktır" yanıtını verdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title