Haberler

    Tıp Dünyasındaki Yeni Buluş ile Dolgu ve Kanal Tedavileri Tarihe Karışıyor

    Güncelleme:

    Diş hekimleri çürük tedavilerinde genelde dolgu yöntemini kullanılır. Çürük bölüm oyularak çıkarıldıktan sonra, dişteki boşluk ise farklı materyallerle doldurulur.

    ''DİŞTEKİ OYUK KENDİ KENDİNİ DOLDURUYOR''

    Londra'daki King's College'dan bilim insanları ise farklı bir yaklaşım üzerinde çalışıyor. Bu basit yöntemle dişteki boşluk doğal yoldan dolabilir.King's College'dan Paul Sharpe, "Ufak bir süngere bir ilaç damlatıyoruz ve çürüğün çıkarıldığı diş oyuğuna yerleştiriyoruz. İlaç, çok yavaş olan doğal iyileşme sürecini hızlandırıyor ve oyuk kendi kendini dolduruyor. Hem de en doğal materyalle, diş minesi ile iyileşiyor." diyor.

    DİŞ MİNESİNİ CANLANDIRIYOR

    Diş minesini canlandıran ilaç, Alzheimer gibi nörolojik bozuklukların tedavisi için onay almış bile. Sharpe, "Çok daha düşük dozda kullanıyoruz ve sadece diş üzerinde bir noktaya uyguluyoruz. Bu ilacın, nörolojik kullanımda kana karışan yüksek doz için onay almış olması da umudumuzu artırıyor. Yetkililere gidip, 'Bakın bu ilaç zaten güvenli olarak onaylanmış, biz ise çok az ve farklı şekilde kullanıyoruz' diyebiliriz. Böylelikle izinlerin alınması kolaylaşabilir ve insan üzerinde deneylere hızla başlayabiliriz." diyor.

    ''BİR DİŞİN YENİDEN OLUŞMASI İÇİN BÜYÜK BİR ADIM''

    Ağız Sağlığı Vakfı'ndan Nigel Carter, yeni prosedürü diş bakımında heyecan verici bir alternatif olarak niteliyor: "Çürüme nedeniyle kaybedilmiş bir dişin yeniden oluşması gerçekten büyük bir adım. Tabi, en başta dişlerimizin çürümemesi için çaba göstermek lazım. Sonuçta diş bakımına dikkat edilirse tamamen önlenebilir bir durum.''

    Yani eğer dişçi koltuğuna oturmak istenmiyorsa hekimlerin tavsiyesi; "Dişlerin fırçalanması."

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    Sağlık Yaşam Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title