Haberler

Dış Ticaret Okulu" Eğitimleri Başlıyor

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Yatırım Destek Ofisleri aracılığıyla iş ortamının geliştirilmesi için Trakya Bölgesi'ndeki firmaların dış ticaret kapasitelerinin artırılmasına yönelik hayata geçirilen "Dış Ticaret Okulu"nda sonbahar dönemi eğitimlerinin başladığı bildirildi.

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Yatırım Destek Ofisleri aracılığıyla iş ortamının geliştirilmesi için Trakya Bölgesi'ndeki firmaların dış ticaret kapasitelerinin artırılmasına yönelik hayata geçirilen "Dış Ticaret Okulu"nda sonbahar dönemi eğitimlerinin başladığı bildirildi.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, kurum olarak özellikle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da bulunan yatırım destek ofisleri aracılığıyla bölgenin iş ve yatırım ortamının geliştirilmesi amacıyla bir dizi çalışma yürüttüklerini belirtti.

Ajans olarak yürüttükleri çalışmalardan birinin de "Dış Ticaret Okulu" eğitimleri olduğunu ifade eden Şahin, "Ajans olarak KOBi'lerimizin rekabet edebilirliklerinin ve uluslararası pazarlara erişebilmelerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine çok önem veriyoruz. Yukarıda değindiğimiz hedeflere ulaşabilmek amacıyla alanında uzman eğiticilerle bölgemizde faaliyet gösteren KOBİ'lerimize bu eğitimleri veriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Dış Ticaret Okulu" eğitimlerinin KOBİ'lerin kurumsal kapasitelerine fayda sağlayacağını bildiren Şahin, şunları kaydetti:

"Dış Ticaret Okulu projesi kapsamında alınan eğitimler ile hem KOBİ'lerimizin kurumsal kapasitelerine büyük bir katkı sağlanmış olacaktır hem de bölgemizden ihracat yapan firma sayısı artacaktır. 26 Eylül'de başlayacak olan ikinci eğitim programımızı Çerkezköy'de organize ettik. 5 haftaya yayılmış 10 günlük bu eğitim ile firmaların her eğitim gününü bir basamak olarak kullanıp eğitim sonunda varış noktası olarak ihracat stratejilerini oluşturmuş olmalarını bekliyoruz. Gerçekleştirilecek olan proje çalıştayında firmalarımızdan bu stratejilerini sunmalarını talep edeceğiz ve çalıştay sonunda stratejisi başarılı bulunan 3 firmamıza 5 hafta daha danışmanlık hizmeti sağlayacağız. Eğitim ve danışmanlık desteği sonrasında firmalarımızın diğer firmalara örnek olacağına inanıyorum. Bu eğitimlerin firmalarımız, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Şahin Kırklareli Tekirdağ Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title