Haberler

Dış Pazar Alarmı

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Başkanı Ali Yıldırım, Ortadoğu'da yaşanan karmaşanın Türkiye'nin 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefini olumsuz etkilediğini belirterek, acil olarak ekonomik politikalar üretilmesi gerektiğini söyledi.

UOSB Başkanı Ali Yıldırım, ülke ekonomisine yönelik çeşitli açıklamalar yaptı. 2023 hedeflerini hatırlatan UOSB Başkanı Ali Yıldırım şöyle konuştu:

" Türkiye'nin ihracatta en önemli ortakları komşularıdır. Ancak, gelinen noktada önemli pazarlarımızdan olan Ortadoğu ciddi bir karmaşanın içindedir. Bu coğrafyada maalesef ciddi boyutlarda ülke riskleri oluşmuş; hükümetlerde istikrarsızlık, sosyo-ekonomik durumlarda kötüleşmeler, yatırım ortamlarında kötüleşmeler, iç karmaşıklıklar, dinsel gerilimler, etnik gerilimler gibi birçok sorunu ortaya çıkarmıştır. Bu gelişmeler 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefimizi ciddi tehdit etmeye başladı. Ülke riski olarak da tanımlanabilecek bu tarz riskler için uluslararası ilişkileri ve politikaların yanı sıra ülke riskleri konusunda her yıl düzenlenen çeşitli konferansları takip etmemiz, ekonomide herkesin ihracat ve yatırım kararlarını daha doğru almasını sağlayacak."

ALTERNATİF PAZARLARI İŞARET ETTİ

Mevcut pazarların yerine alternatif pazarlar yaratılması gerektiğini ifade eden Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Risklerimizi dağıtmak ve aktif kalitemizi yükseltmek için ürün gamımızda ve üretim kalitemizde çeşitliliğe gitmek önemli bir tedbir olacaktır. Tek bir pazara, yani ülkeye hitap eden ürün gamından ziyade, ihracatçı olarak dünyanın çeşitli bölgelerine hitap edecek ürün portföyüne sahip olmak oldukça önemlidir. Böylelikle bir pazarda ortaya çıkan riskler sanayicimizi çok etkilemeyecektir. Ülke risklerinden korunmak ve bu riskleri minimize etmek adına yapacağımız çalışmalar, aynı zamanda ihracatçının rekabet gücünü de yükseltecektir. Bu da çağımız ekonomi dünyasının en önemli unsurlarındandır."

NİTELİKLİ İŞGÜCÜ VURGUSU

Ülke risklerinden korunmak için makine teçhizat yatırımlarının yanı sıra, ciddi anlamda insan kaynakları yatırımları ve uluslararası bağlantıların gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım şunları söyledi:

"Beşeri sermayenin güçlendirilmesi, her firma için olmazsa olmaz konular arasına girmiştir. Beşeri sermayeyi güçlendirmek için eğitime verilen önemin artması, eğitim kalitesinin yükselmesi gerekir. Sadece makine, teçhizat yatırımı değil, eğitime de yapılacak yatırım başarı sağlar. Bunun dışında imalatçı ve yatırımcıların önünü açacak yeni bölgesel ve illere yönelik teşvikler, yeni reformlar oluşturulmalıdır. Çünkü imalat ve üretim olmadan ihracat olmaz. Başarı sağlanması için de güven ortamının sağlanması gerekmektedir. Yurt dışındaki faaliyetlerinizi yürütmek için çeşitli şirketlerle işbirliğine gidilmelidir. İletişimin basitleştiği, teknolojinin her geçen gün geliştiği giderek küçülen dünyamızda, yatırım yapan şirketlerimiz ülkemizi 2023'e ve geleceğe taşıyacaktır. Türkiye yatırım birleşenlerinde insan kaynakları, işbirliği ve güç birliği ön plana çıktığı takdirde başarı kendiliğinden gelecektir." - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Ali Yıldırım Türkiye Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title