Haberler

Diş Hekimliği Müzesi" İlgi Görüyor

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi kliniğinde açılan müzede, 1930'lı yıllardan bugüne kullanılan diş hekimliği malzemeleri sergileniyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi kliniğinde açılan müzede, 1930'lı yıllardan bugüne kullanılan diş hekimliği malzemeleri sergileniyor.

SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurdukları Diş Hekimliği Müzesi'nde Türkiye'de diş hekimliğinin başlangıcından bu yana kat edilen yolu sergilemek istediklerini söyledi.

Müzede 1930'dan başlamak üzere bu alanda kullanılan malzemelerin yer aldığını ifade eden Baykul, hastaların ve öğrencilerin diş hekimliğinde teknolojinin ne kadar gelişme gösterdiğini bu şekilde görme fırsatı bulduğunu vurguladı.

Müzedeki malzemeleri uzun yıllar diş hekimliği yapmış meslek büyüklerinden elde ettiklerini anlatan Baykul, Türkiye'de bu tarz geniş kapsamlı bir sergilemenin örneği bulunmadığını ifade etti.

Hastalardan ve öğrencilerden beklenenin üzerinde ilgi gördüklerine işaret eden Baykul, "Hastalarımız, buradan geçerek malzemeleri inceliyorlar, fotoğraf çekiyorlar. Özellikle genç kuşaklar, gördükleri karşında hayretlere düşüyor. İnsanların dikkati çektiğimiz için de bu anlamda mutluyuz." dedi.

Fakülte Başhekimi Doç. Dr. Serhat Süha Türkaslan da daha önce diş kaplamasının genellikle kolay şekil alabilmesi ve esnek olması dolayısıyla altından yapıldığını aktardı. Bu altınların bir pres aletinden geçirildiğini, bir piston yardımıyla da dişi kaplayacak hale getirildiğini dile getiren Türkaslan, son aşamada çekiç ve pensle kalıba son halin verildiğini söyledi.

Günümüzde bu işlerin kalıp kullanılmadan, bilgisayar ortamında gerçekleştirdiğine dikkati çeken Türkaslan, hastaların artık çok daha hızlı ve estetik bir diş kaplamasına sahip olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title