Haberler

Diş Hekimi Fobinizi Evde Tedaviyle Yenin

Güncelleme:

Dentistanbul'un ilk kez başlattığı evde tedavi hizmeti, yaşlı ya da diş hekimi fobisi yüzünden hastaneye gitmekten korkan hastalar ev rahatlığında sağlıklarına kavuşuyor.


Alman belgelendirme kuruluşu TEMOS'un "Uluslararası Diş Sağlığı Kalite Belgesi"ni almaya hak kazanan Türkiye'deki ilk diş hastanesi olan Dentistanbul, İstanbul'da mevcut 6 hizmet noktasına ek olarak Türkiye ve dünya çapında hizmet noktalarını partner kliniklerle büyütüyor.

"Ciddi bir ihtiyaca karşılık vereceğiz"

Ağız ve Diş Sağlığı alanında hizmet zinciri oluşturma hedeflerine yönelik çalışmalardan bahseden Dentistanbul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özel, İstanbul'da hizmet noktalarını 6'ya çıkararak sağlık alanında franchise sistemiyle çalışmalar başlattıklarını söyledi. Özel, şöyle konuştu: "Grup olarak İstanbul ve Türkiye genelinde şubeleşme çalışmalarına devam ederken, franchise uygulamasıyla sağlık alanında bir ilki de hayata geçiriyoruz. Ağız ve diş sağlığı alanında hastalarımıza Türkiye'de uygulanmayan hizmet ve tedavi yöntemleri sunuyoruz. Bu anlamda geçtiğimiz Kasım ayında yine Türkiye'de ilk kez uygulanan evde tedavi hizmetini başlattık. Türkiye'nin sağlık sitemine bakıldığında evde tedavi hizmetleri açısından biraz geç kalındığını düşünüyorum. Hastalarımıza sağladığımız bu hizmetle ciddi bir ihtiyaca karşılık vermeyi hedefliyoruz."

Engelli ve hastane fobisi yaşayan hastalara ulaşacaklar

Engelli, yaşlı ya da herhangi sebeple evden dışarı çıkmakta zorlanan hastaların diş tedavilerini sağlamak amacıyla kurulan evde tedavi merkezi, tedaviye ulaşamayan hastalar için Türkiye'de ilk kez Dentistanbul'da uygulanıyor. Evde diş tedavisi hizmetinden sadece engelli ve yaşlılar değil, hastane veya diş hekimi fobisi yaşadığı için muayeneye gitmekten korkan hastalar da faydalanabiliyor. Diş tedavisinden korkan hastalar, evlerinde alışık olduğu huzurlu ortamda daha az stres yaşayarak dişlerini tedavi ettirme şansına sahip olabiliyor. Dentistanbul uzmanları, çocuğunu diş hekimi fobisi oluşmaması adına hastaneye getirmek istemeyip evde tedavi talebinde bulunan hastaların sayısının son dönemde arttığına dikkat çekiyor. Kasım ayında başlayan evde tedavi hizmeti, İstanbul'un tüm noktalarındaki hastalara ulaşıyor.

Evde tedavi ekibi dört kişiden oluşuyor

Evde tedavi talebi için 7 gün 24 saat 444 0 347 numaralı telefondan iletişime geçilebileceğini belirten Dentistanbul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özel, "Ekibimiz içinde bir diş hekimi, bir diş hekimi yardımcısı, bir yardımcı sağlık personeli ve bu ekibi çağrı gelen yere ulaştıran sürücümüz var. Hastalarımıza en kısa zamanda hizmet vermeyi hedefliyoruz" dedi.

Acil durumlar için yeterli donanım var

Ağız ve diş sağlığı merkezlerinde uygulanan hemen hemen her tedavi hizmetinin evde sağlanabildiğini belirten Özel; "Ekibimiz hastalarımıza ulaşırken tam donanımlı bir hazırlıkla yola çıkıyor. Karşılarına çıkacak hastaların sağlık durumunu düşünmek öncelikli görevleri. Evde tedavi esnasında oluşacak acil durumlar için ilk müdahaleyi gerçekleştirecek donanım ve ekipman mevcut. Eve giden ekibimiz de bu müdahaleyi gerçekleştirebilecek tecrübeye sahip sağlık ekibidir. Acil durum giderildikten sonra ise gerekli olduğu takdirde kendi transfer araçlarımızla en yakın hastanemize götürülerek detaylı işlemler uzman hekim kadromuz tarafından gerçekleştiriliyor" ifadesini kullandı

Kaynak: Bültenler / Güncel

Murat Özel İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title